Domaće krofne imaju onu posebnu toplinu i miris koji odmah vraća u djetinjstvo.

U ovom receptu otkrit ćete kako da napravite mekane, pahuljaste krofne koje uspijevaju svaki put. Bilo da ih volite prazne, punjene ili posute šećerom, bit će savršene za porodično druženje ili slatki doručak, piše Ona.rs.
Sastojci:
4 kašike putera, omekšanog
1 šolja šećera
3 jajeta
2 šolje bijelog brašna, prosijanog
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
4-5 šolja masti za prženje ili ulja
Domaće krofne: Okus koji se ne zaboravlja!
Priprema:
Miješajte zajedno šećer i puter dok ne postanu kremasti. Razbijajte jedno po jedno jaje.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet i lagano miješajte. Mijesite tijesto sve dok ne postane glatko i napravite od njega manje kuglice.
U velikoj šerpi zagrijte mast i polako ubacujte loptice od tijesta, jednu po jednu. Ulje ne smije da bude previše zagrijano, jer će izgorjeti tijesto.
Pustite ih da se prže dok ne postanu zlatno smeđe boje. Svako malo ih okrenite da bi se ispržile jednako. Staviti ih da se cijede na ubrusu.
Možete ih filovati nadjevom po želji.
(Radiosarajevo.ba/Hypebih.ba/A.Hu.)