calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ogorčene američke teniserke pobjegle iz Olimpijskog sela zbog onoga što su tamo zatekle “EMOCIJE SU SE UGASILE!” Aleksandra Nikolić ekskluzivno za Hype otkrila sve o odnosu sa Filipom, pa pomenula i NOVOG DEČKA (VIDEO) CIFRA OD KOJE MOŽE DA SE RIKNE! DARA BUBAMARA TRAŽILA BRDO LOVE! Šok detalji napravili pometnju “JEDINO SAM TRAŽILA POŠTOVANJE” ALEKSANDRA NIKOLIĆ OTKRILA detalje RASKIDA sa Carem? Ekskluzivno za HYPETV Svratili u Jablanicu, najeli se pečenja, pa pobjegli ne plativši račun od 217 KM ALEKSANDRA OTKRILA ISTINU O CARU: “Završila sam u BOLNICI u OSMOM MJESECU TRUDNOĆE!” Nikolićka iznijela JAVNO šta se dešavalo u 4 ZIDA! (VIDEO) MEGAEKSKLUZIVNO! ALEKSANDRA NIKOLIĆ NA HYPE TV! Prvi put o odnosu sa Carem, Leoni i BURNOM RASKIDU Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu U OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SE RAĐA NAJVIŠE MAMINIH SINOVA: Kod njih ćete uvijek biti broj 2! Drama kod Jablanice: Zapalio se kombi u vožnji, vatrogasci se bore s vatrom Trikovi da vam veš uvijek bude fino opran: Evo šta treba koristiti umjesto omekšivača JANJUŠ PRVI PUT JAVNO OBJAVIO FOTKU SA NOVOM DJEVOJKOM! Svi gledaju i ne mogu da vjeruju, da li je ovo moguće?! (FOTO) STRAVIČNA ISPOVIJEST INFLUENSERA (24) O SILOVANJU: “Držali su me! Otkopčao je šlic i rekao mi…” KONAČNO PROGOVORIO ŠOK! AUTOBUS UDARIO U KOMBI BARBARE BOBAK! Pjevačica bila u njemu, evo u kakvom je stanju! Cijene hrane i bezalkoholnih pića u junu u prosjeku niže za 0,9 posto

Đoković deklasirao Nadala! Najteži poraz Španca u karijeri na pariškoj šljaci

Objavio: RHT
29/07/2024 3:39 PM

Đoković deklasirao Nadala

Foto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Srbijanski teniser Novak Đoković je deklasirao Španca Rafaela Nadala u vjerovatno njihovom posljednjem meču u blistavim karijerama vrhunskih sportista. Na kraju je bilo 2:0 po setovima za Noleta.

Đoković deklasirao Nadala

Na pariškoj šljaci gdje je Rafael Nadal osvojio ukupno 14 naslova na Roland Garrosu, Španac je sada pretrpio najteži poraz u dugogodišnjoj karijeri i pokazao da je, iako je u drugom setu nadoknadio dva brejka zaostatka, vrijeme za penziju.

Nadal se duže vrijeme borio sa povredama, čak je bilo upitno hoće li nastupiti u singleu na Olimpijskim igrama u Parizu, na kraju je smogao snage i pobijedio Martona Fucsovicsa u prvom kolu, no u drugom je Đoković bio superioran i zasluženo slavio veliku pobjedu.

Već u drugom gemu prvog seta Đoković je oduzeo servis španskom teniseru. Nakon toga u četvrtom je iskoristio treću gem loptu i poveo sa 4:0. Da bi u sedmom gemu došao do set lopte koju je iskoristio i osvojio prvi set rezultatom 6:1.

Nastavak nam je donio praktički identičnu igru. Kao i u prvom setu pa je tako Đoković u prvom gemu drugog seta iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 1:0. Isti scenario viđen je i u trećem gemu, te je Nole poveo sa 3:0.

Nadal je potom u šestom gemu oduzeo servis srbijanskom teniseru i smanjio na 4:2 da bi potom iskoristio svoj servis gem. Smanjio je rezultat na 4:3 i popravio utisak. Potom je Španac iskoristio drugu brejk loptu i u potpunosti se vratio u drugi set (4:4).

Odlučujući poeni

Potom je Đoković iskoristio četvrtu brejk loptu i ponovo poveo sa 5:4, te došao u situaciju da servira za meč. To je i iskoristio te tako nanio Nadalu najteži poraz u karijeri u Parizu. Dosad mu je najteži poraz na pariškoj šljaci nanio upravo Novak Đoković. Bilo je to u četvrtfinalu Roland Garrosa 2015. godine (3:0 kada je Nadal osvojio svega devet gemova.

Đoković će u pohodu na zlatno olimpijsko odličje u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Dominika Kopfnera iz Njemačke i Mattea Arnaldija iz Italije.

Rezultat:

Novak Đoković (Srbija) (1) – Rafael Nadal (Španija) 2:0 (6:1, 6:4)

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS