calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MAJA MARINKOVIĆ ZAPALILA U ZAGREB NAKON SVAĐE! Na taksi potrošila 500 eura, Stanislavu upala u kuću u cik zore Evo šta se događa s Melinom nakon razvoda od Harisa Džinovića: Zanijemićete od šoka, a ovo prezime sada nosi HITNO HOSPITALIZIRAN PJEVAČ! Zaražen opasnim virusom: “Nekoliko puta sam padao u nesvijest, nisam znao ni kako se zovem” ŠAMARAO JU JE PRED CIJELIM AUTOBUSOM! Nakon strašnog premlaćivanja oglasila se Tara Simov – JEZIV SNIMAK ISPLIVAO U JAVNOST! BIO SAM S OŽENJENIM GLUMCEM Uroš Stanić sve priznao, više ne želi šutjeti! Majmunske boginje bliže nego ikada: Evo šta trebate znati o ovom virusu UZNEMIRUJUĆ SNIMAK NASILJA! Nakon žestokog sukoba, muškarac udario ženu u glavu usred autobusa u Beogradu! OVDJE SU ODRASLI ĐOLE I GAGI ĐOGANI! Djetinjstvo su proveli u trošnoj kući u ovom naselju, a evo šta su komšije rekle za njih! “U dugovima sam! Liječio sam se od kocke!” Miki Đuričić otkriva da li se vraća u rijaliti?! “VOZIO POD UTICAJEM ALKOHOLA, DAO LAŽNI ISKAZ!” Policija se oglasila povodom saobraćajke Tonija Bijelića, skandalozni detalji! ŠOK! JANJUŠ SE DIREKTNO OBRATIO ANELI?! Slomio se i iznio šta mu je na duši, nije mogao više da izdrži! Tarik Filipović sa bosanskog ćilima: Srce Sarajeva se osjeti na svakom koraku Fatima sve radi sama, ruke joj drhte, a Elmedin i Jana gledaju filmove i uživaju u ljubavi! ANELI I BIVŠI RIJALITI UČESNIK NAPRAVILI HAOS! Nastala drama, sve snimili! REAGOVALO OBEZBJEĐENJE Trideseti Sarajevo Film Festival je počeo! Evo ko je sve od poznatih ličnosti prošetao crvenim tepihom, a on je dobio nagradu IAKO JE DRUGA NAJBOGATIJA OSOBA NA PLANETI: I Džef Bezos je plaćao kiriju

Dogovoren hodogram ukidanja listi čekanja za onkološke pacijente u Kantonu Sarajevo

Objavio: RHT
15/08/2024 1:30 PM

Hodogram ukidanja listi čekanja

Jučer i danas održan niz sastanaka na ovu temu, a o svemu će se u toku dana oglasiti nadležni

Foto: Avaz

Hodogram ukidanja listi čekanja

U ova dva dana održano je više sastanaka na kojima je dogovoren hodogram ukidanja listi čekanja za onkološke pacijente, saznaje portal “Avaza”.

Naime, trojka će inicirati hitnu izmjenu propisa na nivou Federacije kojim bi se omogućilo aktivnije učešće kantona i Kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja. 

– Istovremeno, Skupština Kantona Sarajevo će početkom septembra održati hitnu sjednicu na kojoj će naložiti ZZO KS da hitno iznađe sredstva za sve onkološke pacijente s područja KS – tvrdi izvor. 

Plan je da do kraja septembra budu ukinute liste čekanja za onkološke pacijente.

Podsjetimo, u KS kako je nedavno saopćeno više od 9.000 pacijenata nalazi se na listama čekanja za radiološke pretrage.

Izmijenjen režim saobraćaja za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala

Pročitajte i: Izmijenjen režim saobraćaja za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala.

Privremena izmjena režima saobraćaja važi za ulice: Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Čemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića.

Foto: SFF

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju građana i umjetnika “Obala Art Centar Sarajevo” za privremenu izmjenu režima saobraćaja.

Privremena izmjena režima saobraćaja važi za sljedeće ulice: Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Čemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića. Radi održavanja Sarajevo Film Festivala (SFF).

BONUS VIDEO:

(Avaz/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS