calendar

Petak 9. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ANELI MODRA, SVA U PODLIVIMA! Otkriveno u kakvom je stanju i šta joj se dogodilo! ŠOK! (FOTO) Nakon otkazanih nastupa u Beču Tejlor Svift dolazi u London, održat će pet koncerata Trend rasta temperatura se nastavlja u BiH, očekuje nas paklen vikend Uroš Stanić POKAZAO MAJKU! PROPATILA JE zbog NJEGOVOG UČEŠĆA U RIJALITIJU, ZAMJERALA MU mnogo toga, pa došlo do PREOKRETA (FOTO) Dnevni horoskop za 9. avgust 2024: Bik ne smije da propusti dobru šansu, Rak na oprezu zbog prevare USVOJILA 47 SINOVA A JEDNU DJEVOJČICU: Ovako izgleda jedina kćerka Esme Redžepove Koje zemlje imaju najviše medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska najbolja u regionu Amerikanci nakon drame “okrenuli” Srbiju i plasirali se u finale olimpijskog turnira OTKRIVENO SA KIM JE ČOLA IZGUBIO NEVINOST Šokiraćete se kada saznate istinu, zavela ga djevojka iz Mostara DIJAMANTI SU ZAŠTITNI ZNAK JELENE ĐOKOVIĆ: Ima čitavu kolekciju, a evo kolika im je vrijednost ANELI HITNO MORALA KOD LJEKARA! Pojavio joj se veliki problem nakon izlaska iz rijalitija, sve obavila tajno! ŠOK! Srbijanski sportista se utopio tokom takmičenja u Americi LIDIJA VUKIĆEVIĆ SE SKINULA U 62. GODINI! U minijaturnom bikiniju pokazala čime raspolaže, atributi sjevaju na sve strane! ZEMLJOTRES POGODIO PELJEŠAC: Oglasila se Seizmološka služba, prve informacije Policijski službenici iz Bosne i Hercegovine spasili ženu od utapanja u Makarskoj ZADOBILA ŠOKANTNE POVREDE! Pjevačicu kćerka ubola u oko, ovo svi detalji

Sarajevo daje 800.000 KM za doček Nove godine: Obavljen razgovor s menadžerom Severine Vučković

Objavio: RHT
13/07/2024 11:59 AM

Doček Nove 2025. godine

Sarajevo je za doček Nove 2017. godine uz Dinu Merlina izdvojilo oko 250 hiljada KM, za istu cijenu Zdravko Čolić je pjevao godinu poslije

Doček Nove 2025. godine/Foto: ATA Images

Sarajlije bi na dočeku Nove 2025. godine trebala zabavljati hrvatska zvijezda Severina Vučković, najvaljuju domaći mediji.

Putem pregovaračkog postupka „Nabavka usluga organizacije javnog dočeka Nove 2025. godine u gradu Sarajevu 30. i 31. 12. 2024. godine“, Grad Sarajevo traži uslugu organizacije predmetnog događaja i u ovu svrhu izdvaja preko 800 hiljada KM.

Naime, procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM iznosi 684.000,00 KM, što bi s uključenim PDV-om trebalo biti oko 800.280,00 KM.

Bitno da su popularni


Prema ustaljenoj praksi za ovaj događaj, trajanje ugovora ili rok izvršenja su tri dana, u ovom slučaju, 30. i 31. 12. 2024. i 01. 01. 2025. godine.

Kriterij za dodjelu posla bit će najniža cijena.

Za realizaciju ovog postupka neće se zaključivati okvirni sporazum niti je ugovor obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavci.

Interesantno je i da izvršenje usluga nije ograničeno za određenu profesiju te da pravne osobe ne moraju naznačiti imena i stručnu kvalifikaciju osoba odgovornih za izvršenje usluga.

U obrazloženju razloga za primjenu pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci, iz Uprave Grada Sarajevo navode da se nakon ispitivanja tržišta od strane Službe za lokalno poslovanje, u smislu raspoloživosti muzičkih izvođača za nastup 30. 12. i 31. 12. 2024. na javnom dočeku Nove 2025. godine u Gradu Sarajevu, kao i procjene koliko bi koštala organizacija u cjelosti, vodilo se računa da su to izvođači koji su popularni među generacijama, koji imaju svoju publiku u BiH i regiji, ali i šire, i koji mogu privući turiste da novogodišnje praznike provedu u Sarajevu.

Skuplje nego ikad


Naravno, najveće kontroverze izaziva sama cijena dočeka koja je apsolutno rekordna. Poređenja radi, doček Nove 2017. godine uz Dinu Merlina koštao je oko 250 hiljada KM, za istu cijenu Zdravko Čolić pjevao je godinu poslije, Hari Mata Hari za doček 2019. za 200 hiljada, a Željko Joksimović gotovo 300 hiljada na dočeku 2020. godine. Važno je napomenuti da se Dino Merlin odrekao honorara za pjevanje na dočeku.

S dolaskom Benjaminom Karić na čelo grada, dočeci Nove godine su naglo poskupjeli, no veliko je pitanje da li su opravdali očekivanja. Tako su poređenja radi sredstva za doček Nove 2023. godine na kojem je pjevala Dubioza kolektiv pred svega 25.000 posjetilaca, iznosila čak 350.000 KM.

No, troškovi za nastup Severine i doček 2025. godine obaraju apsolutno sve rekorde. Za ovaj novac red je očekivati barem najveći spektakl u regionu.

Obavljen razgovor


Još krajem maja navedeno je da je razgovor obavljen i s menadžerom Severine Vučković.

-Nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se za narednu Novu 2025. godinu, na dan 31. 12. 2024. godine, angažuje regionalno popularna pjevačica Severina Vučković, koja je izrazila interes da nastupi na javnom dočeku Nove 2025. godine u Gradu Sarajevu. Obzirom da su ove godine za organizaciju dočeka Nove 2025. godine u Gradu Sarajevu, iz budžeta Grada Sarajeva osigurana veća finansijska sredstva a iz razloga veće turističke ponude, odlučeno je da se na dan 30. 12. 2024. godine angažuje muzičar Salvatore Ganacci – navodi Uprava Grada.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/avaz/A.K.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS