calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala

Disciplinska komisija FSSA: SUSPENDOVAN KRISTIJANO RONALDO

Objavio: RHT
17/04/2024 2:59 PM

SUSPENDOVAN KRISTIJANO RONALDO

Napadač Al Nasra Kristijano Ronaldo (Cristiano) suspendovan je od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Saudijske Arabije, nakon nesportskog poteza.

Foto: Screenshot/Platforma X

SUSPENDOVAN KRISTIJANO RONALDO

Naime, Ronaldo je na utakmici polufinala Superkupa protiv Al Hilala udario protivničkog igrača laktom i dobio crveni karton.

Pored toga što je suspendovan dvije utakmice, Ronaldo je kažnjen i novčano, te će morati platiti 5.000 eura kazne.

Fudbaleri Al Hilala, podsjetimo, plasirali su se u finale saudijskog Superkupa pobjedivši Al Nasr rezultatom 2:1, a u centru pažnje bio je kapiten poraženih Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Al Hilal je poveo preko Al Davsarija (Al Dawsari) u 61. minuti. Na 2:0 povisio je Brazilac Malkom (Malcom) 11 minuta kasnije i tada je bilo jasno da je Al Hilal pred trijumfom.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 86. minuti kada je Kristijano Ronaldo zaradio crveni karton. 

Ušao je u sukob s protivničkim igračem, kojeg je udario, te zaradio isključenje.

Kada mu je sudija pokazao crveni karton, iznervirani Ronaldo je digao pesnicu prema sudiji, ali se zaustavio u zadnji čas prije nego je napravio skandal.

Al Nasr je u desetoj minuti nadoknade stigao do utješnog pogotka Sadija Manea.

Al Hilal će u finalu igrati protiv Al Itihada koji je bio bolji od Al Vehde rezultatom 2:1.

Incident u Ljubljani

Podsjetimo, u ljubljanskim Stožicama fudbaleri Slovenije i Portugala nedavno igraju prijateljsku utakmicu, a pravdu na ovom meču dijeli najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Ronaldo izgubio živce zbog Peljte/ Foto: printscreen

Karte za ovu utakmicu su rasprodate, a ponajviše zbog kapitena Portugala Kristijana Ronalda (Cristiano). Ronaldo je upravo bio u centru pažnje nakon jedne rasprave s Peljtom.

Portugalac je negodovao kod našeg sudije, tražeći prekršaj, ali mu je Peljto pokazao da se igra nastavi.

Inače, Peljti asistiraju Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudija Miloš Gigović.

Više pročitajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS