calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala Horor snimak sa društvenih mreža: Skočio sa balkona, sve je snimljeno (VIDEO) Filip Car: Šu*ci ako ste mislili da sam propao, varate se! Imam poruku za vas, mnogo sam dobar i ide me na svim poljima! Pokrenuta peticija: Sredstva za javni doček Nove godine u Sarajevu preusmjeriti ka poplavljenim područjima Jana navija za treću ženu: Treba nam neko da cijepa drva! Fatima ljutito izašla!

DEO KOMONVELTA SE POBUNIO PROTIV PRINCA ČARLSA. NE ŽELE DA IM ON BUDE KRALJ: Britanija da nam plati za robovski rad!

Objavio: RHT
09/09/2022 10:46 PM

Dolazak kralja Čarlsa na britanski tron obnovio je pozive političara i aktiviste iz bivših britanskih kolonija na Karibima da monarh više ne bude šef njihovih država i da Velika Britanija plati reparacije za robovski rad, prenosi Rojters.

Foto: Screenshot Youtube

Premijer Jamajke rekao je da njegova zemlja žali zbog smrti kraljice Elizabete, dok je njegov kolega sa Antigve i Barbude naredio sa se zastave spuste na pola koplja do sahrane suverena.

Postoje, međutim, sumnje i negodovanja zbog toga šta bi trebalo da bude uloga dalekog monarha u 21. veku.

Početkom ove godine pojedini lideri Komonvelta izrazili su nezadovoljstvo na samitu u Ruandi zbog mogućeg Čarlsovog preuzimanja liderstva nad klubom od 56 nacija Komonvelta od kraljice Elizabete.

U martu je i osmodnevni put prestolonaslednika Vilijama i njegove supruge Ketrin po Jamajci, Belizeu i Bahamima bio obeležen pozivima da se isplate reparacije i uputi izvinjenje za robovski rad.

Kao što se menja uloga monarha, očekujemo da ovo može biti prilika da unapredimo razgovore o reparacijama u našem regionu, izjavio je predsedavajući Nacionalnog komiteta Bahama za reparacije Niambi Hal-Kembel.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS