calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života

DEDA MILOVAN ŠOKIRAO SVE! PRIJAVIO SE ZA VOJSKU: KAD MOGU JA, MOGU I MLADI!

Objavio: RHT
05/12/2022 6:30 PM

Milovan Milutinović iz Užica gazi osmu deceniju života, ali i dalje pomera svoje granice i dokazuje da je uz dovoljno jaku želju praktično sve moguće.

Foto: Screenshot Youtube

Milovan je u rodnom mestu poznat i kao Supermen, prošle jeseni je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu, a ove (2022.) upisao master studije.

Ni to mu nije bilo dovoljno, pa se sada odlučio prijaviti i na dobrovoljno služenje vojnog roka.

Prijavio sam se u Regrutni centar Užice, popunio prijavu koja je prosleđena u vojnu komandu u Valjevo. Istog dana sam ministru Milošu Vučeliću poslao svu papirologiju, sa molbom da me prime u dobrovoljno služenje vojnog roka po drugi put. Prvi put sam vojsku služio pre više od pola veka – rekao je Milovan.

Ljubav prema otadžbini je njegov prvi razlog za ovu odluku, ali želi i omladini da bude pozitivan primer kako bi se što više njih prijavilo na služenje vojnog roka. Kako kaže, fizički i psihički apsolutno je spreman da ponovo obuje vojničke čizme i obuče uniformu.

Fizički parametri, psihički, mentalni i seksualni su mi kao kod jednog tridesetogodišnjaka. U mojim godinama neki su napustili ovaj svet, neki ne mogu da ustanu iz kreveta, ja želim dokazati da i ukoliko pređete sedamdesetu to ništa ne znači, možete živeti kao mladić. Voleo bih da omladina sledi moj primer. Da živi zdravo i da se ne libe prijaviti na služenje vojnog roka. Ako mogu ja, mogu i oni!

Odgovor od Ministarstva odbrane još uvek čeka, ne bi bio iznenađen ni da ga odbiju, ali Milovan neće odustati.

– Znam da u Ustavu Republike Srbije ne postoji klauzula po kojoj može da se zabrani dobrovoljno i patriotsko služenje vojnog roka za svoju zemlju, za svoju Srbiju – poručio je ovaj profesor fizičke kulture.

Izvor: Rina

Tagovi:

  • deda
  • užice
  • Vojska
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS