calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ovo su najljepši horoskopski znakovi ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: One bi da žive u Sarajevu… “Kada se vratim održaću im predavanje” Mirza Teletović jedva izvukao živu glavu u Jablanici: Njegova hidrocentrala uništena, spasio se bijegom kroz šumu Nenad Nešić: Sigurno ćemo imati više od 20 žrtava u Jablanici! “Bio sam spreman da uzmem i lopatu” ANĐELO UNIŠTIO ANITU NAKON RASKIDA: Priznao sve o HAOSU koji je izbio Potresna priča Miralema Keze iz Trusine: Supruga i ja smo ostali bez ičega! “Otišlo je sve, go sam ko lipa” “MIR VAŠIM DUŠAMA” Seka Aleksić SLOMLJENA OD BOLA zbog ogromne tragedije! Objavila sliku SUPRUŽNIKA koji su ZAGRLJENI OTIŠLI U SMRT POBJESNILA ANĐELA KRENULA NA SOFIJU! Terza se zaledio od šoka! HUMANOST BEZ GRANICA Prnjavorčani nude smještaj onima koji su bez domova ostali u poplavama Darko Lazić nije mogao biti uz Katarinu dok se PORAĐALA?! Isplivali novi detalji “MOJE MISLI I MOLITVE SU UZ TRAGIČNO NASTRADALE I NJIHOVE PORODICE!” Mira Škorić pružila podršku UNESREĆENIM LJUDIMA u Bosni i Hercegovini JANJUŠ HITNO HOSPITALIZOVAN! Doživio NESREĆU! Prva slika s lica mjesta! (FOTO) KAO BLIZNAKINJE SU! Svi ste videli MAJKU Ane Ćurčić, a tek da vidite NJENU SESTRU! One su IDENTIČNE Pokrenulo se novo klizište u Jablanici! (VIDEO) Aktivista iz Fojnice prije mjesec dana objavio ‘proročansku’ poruku o poplavama: “Rijeka i beton ne idu zajedno” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima otkrila planove: Kad se preselim u Sarajevo onda ću se zaposliti u … “NISAM GLUPA ŽENA”

Da li je to bila kometa ili vanzemaljski brod? Naučnici na tragu da reše misteriju

Objavio: RHT
27/03/2023 10:00 PM

Kada je u blizini Zemlje 2017. godine prošao komet Oumuamua, naučnici su bili fascinirani njegovim neobičnim karakteristikama.

Foto: EUROPEAN SOUTHERN OBSERVATORY / Sciencephoto / Profimedia

Kako je komet bio mali, nije imao vidljiv rep, što je podstaklo mnoge da zaključe da bi to mogao biti vanzemaljski brod opremljen nekom vrstom nepoznatog pogona.

Međutim, novija istraživanja naučnika sa Univerziteta Kalifornije, Berkli i Kornel, nude jednostavnije objašnjenje za ovu misteriju. Prema njihovoj teoriji, Oumuamua bi mogao biti komet koju pokreće vodonik, koji se ne može otkriti teleskopima.

Komete su inače velike kugle leda, prašine i kamenja koje obično dolaze iz prstena ledenog materijala zvanog Ortov oblak, smeštenog na spoljnim ivicama našeg Sunčevog sistema. Kada se kometi približe Suncu, tope se i oslobađaju mlaz vodene pare, prašine i drugih molekula. Međutim, Oumuamua nije imao vidljiv rep, što ukazuje na to da je možda bio suviše mali da bi se videla emisija gasa.

Iako se na prvi pogled činilo da je u pitanju vanzemaljski brod, pretpostavlja se da je Oumuamua samo još jedna neobična pojava u kosmosu. Ipak, ova nova teorija otvara vrata novim otkrićima i razumevanju naše galaksije i njenih tajni.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS