calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

CIJELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVO JELO Danas se rijetko sprema, a preukusno je

Objavio: RHT
24/07/2023 7:48 PM

Na ovom starinskom jelu smo svi odrasli. Još u Jugoslaviji majke i bake su nam redovno to spremale za doručak ili večeru. Danas mnogi izbjegavaju to da jedu, a ne znaju da je ukus neprocjenjiv.

Sastojci:

  • stari hljeb
  • 1. kašika kajmaka
  • 1. kockica putera
  • sir
  • voda
  • mlijeko
  • so

Priprema:

Isjecite hljeb na kockice svaki put kad vam preostane i prosušite ga u rerni na 100 C. Potom ga čuvajte u platnenoj vreći okačenoj u ostavi na suhom i hladnom mjestu. Tako će vam uvijek biti pri ruci: za poparu ili prepržen, za neku čorbicu…

 U dublju šerpu sipajte malo vode, posolite i dodajte kockicu butera. Kad voda proključa, smanjite vatru, dodajte malo mlijeka i uspite hljeb, promješajte pažljivo drvenom kašikom pa ostavite da ‘’baci ključ’’. Vodite računa da se ne raskuha i ne pretvori u kašu. Dodajte sir i kajmak.

Jedite toplo, ali ne vruće.

Posluživanje:

Poseban ‘’šmek’’ popari daje  buter,kajmak. Uz tanjir popare prijaće vam i šolja toplog mlijeka.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS