calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Aneli potpuno slomljena: Srceparajućom porukom rasplakala mnoge Zola potkačio takmičara rijalitija: Nasilnik ide na žensko! “UŽAS” BIVŠI UČESNIK RIJALITIJA DUŽAN KAMATARIMA! Ovo je krio od početka! 30. SFF – Oskarovac Kord Džeferson: Volim Sarajevo, imam puno bliskih prijatelja iz BiH “MOJE DIJETE ĆE UMRETI!” Žena gorštaka Daneta sa Golije MOLI ZA POMOĆ I ŽIVOT: “Neće da ga vode na operaciju” Maja poduzela hitne mjere zbog Filipovog odnosa sa Aneli: “Iz kompleksa i sujete ima potrebu da se dokazuje” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima pobjegla iz Gornje Višnjice!? Jana i Elmedin se spremaju da prave bebu! NAMAZALI SE ULJEM I … (VIDEO) Bosna i Hercegovina na udaru nevremena: Pratite kretanje olujnih oblaka 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA ŠOKANTAN PREOKRET! Stanija uhvaćena sa Asminom nakon špekulacija o raskidu (FOTO) Danis Tanović: Ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se tiče mene i bosanskog filma ONI SU VRATILI OSMIJEH SAMIRU: “Danas je već malo bolje, juče je bilo dosta konfuzije” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Spremna za švaleraciju?! Fatima bježi u Zenicu da se vidi sa švalerom!(VIDEO) STANIJA OSTAVILA ASMINA?! Isplivao ŠOKANTAN dokaz Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo” KONAČNO OTKRIVENA ISTINA Evo da li je Anitin i Matorin brak bio lažan!

Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo”

Objavio: RHT
17/08/2024 4:59 PM

Papouseku Počasno Srce Sarajeva

U znak priznanja za njegovu izvanrednu podršku Sarajevo Film Festivalu i lokalnoj filmskoj produkciji, Christof Papousek, suvlasnik Constantin Film-Holdinga te finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, dobit će Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu.

Christof Papousek dobit će Počasno Srce Sarajeva  na 30. Sarajevo Film Festivalu
Foto: SFF

„Čast mi je biti dio porodice sa Srcem Sarajeva – jer i ja imam srce za Sarajevo.“, rekao je Papousek, čija je veza s gradom i Festivalom dugotrajna i plodonosna.

Papouseku Počasno Srce Sarajeva

Uspješno partnerstvo između Sarajevo Film Festivala i Cineplexx kino grupe traje više od desetljeća. Multipleks Cineplexx Sarajevo lokacija je 30. Sarajevo Film Festivala s najvećim brojem kino dvorana na jednom mjestu. Tu festivalska publika ima priliku gledati filmove iz različitih festivalskih programa. Ove godine, Barco Series 4 projektori Cineplexxa, koji će biti dio opreme korištene na Festivalu, pružit će publici najkvalitetnije projekcije.

„Film je umjetnost i zabava. Kino je dom za filmove i najbolji način da se doživi film – u cijeloj njegovoj složenosti. Kino je domaćin blockbusterima i umjetničkim filmovima, komercijalnom sadržaju i festivalima. Cineplexx je ponosan što je domaćin Sarajevo Film Festivala u centru grada. Ponosan što ga podržava s najboljom dostupnom tehnologijom za filmske projekcije“, rekao je Papousek.

„Sarajevo Film Festival je važan za razumijevanje kulture, historije i politike. Atmosfera, uzbuđenje i kvaliteta filmova motivirali su me da podržim Festival od naših prvih dana poslovanja ovdje.“

Papousek se pridružio grupaciji Constantin Film & Cineplexx 1999. godine. Nakon što je radio kao konsultant, i rekonstruirao je finansijski odjel i strukturu kompanije. Godine 2004. postao je generalni direktor i finansijski direktor. A 2008., zajedno s porodicom Langhammer i Constantin Film-Holding GmbH, suosnovao je međunarodnu kino operaciju grupe Cineplexx International. Kao poduzetnik i suvlasnik.

Partnerstvo s Enverom Hadžiabdićem

U isto vrijeme, Cineplexx International je formirao partnerstvo s Enverom Hadžiabdićem, što je označilo početak Cineplexxa u regiji Jugoistočne Evrope. Danas kompanija upravlja sa 70 kina u 12 zemalja, uključujući sve zemlje bivše Jugoslavije. Cineplexx podržava lokalnu filmsku produkciju i cijeni važnost domaćih filmova.

„Naša najdublja zahvalnost ide Christofu za njegovu nepokolebljivu podršku i partnerstvo tokom godina. Njegova posvećenost našoj zajedničkoj viziji ne samo da je obogatila naš Festival, već je stvorila i istinsko prijateljstvo koje duboko cijenimo. Ovo Počasno Srce Sarajeva znak je naše zahvalnosti za njegovu trajnu posvećenost i neprocjenjiv doprinos svijetu filma“, rekao je Mirsad Purivatra, predsjednik Sarajevo Film Festivala.

Počasno Srce Sarajeva uspostavljeno je 2005. godine kako bi se odalo priznanje izuzetnim postignućima pojedinaca u afirmaciji i razvoju filmske industrije, kao i podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala.

Prethodni dobitnici nagrade Počasno Srce Sarajeva

Prethodni dobitnici nagrade Počasno Srce Sarajeva su: Mark Cousins (2023.), Lynne Ramsay (2023.), Charlie Kaufman (2023.), Jesse Eisenberg (2022.), Ruben Östlund (2022.), Sergei Loznitsa (2022.). Paul Joseph Schrader (2022.), Wim Wenders (2021.), Michel Franco (2020.), Mads Mikkelsen (2020.), Tim Roth (2019.), Isabelle Huppert (2019.). Alejandro González Iñárritu (2019.), Paweł Pawlikowski (2019.), Nijaz Hastor (2018.), Nuri Bilge Ceylan (2018.), Oliver Stone (2017.), John Cleese (2017.). Wolfgang Amadeus Brülhart (2016.),

Stephen Frears (2016.), Robert De Niro (Nagrada za životno djelo, 2016.). Benicio Del Toro (2015.), Atom Egoyan (2015.), Agnès B. (2015.), Danis Tanović (2014.). Gael García Bernal (2014.), Béla Tarr (2013.), Roberto Olla (2013.), Branko Lustig (2012.), Emil Tedeschi (2011.), Jafar Panahi (2011.). Angelina Jolie (2011.), Dieter Kosslick (2010.), Manfred Schmidt (2009.), Cat Villiers (2008.), Steve Buscemi (2007.). Mike Leigh (2006.), Gavrilo Grahovac (2006.), Marco Müller (2005.).

Pročitajte i: Scena koja je obilježila otvaranje SFF-a: Glumci prošetali bosanskim ćilimom držeći se za ruke.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS