By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Ponedjeljak, 08.12.2025
  • NAJNOVIJE
  • HOROSKOP
  • HYPE ŽENA
Search
Hype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Reading: Brza hrana iz rerne: Evo kako napraviti ove neobične hamburgere!
Font ResizerAa
Hype TVHype TV
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Search
  • NASLOVNA
  • VIJESTI
    • DRUŠTVO
    • POLITIKA
    • KULTURA
  • HYPE ZVEZDE
  • SHOWBIZ
  • JET SET
  • RIJALITI
  • SPORT
  • HRONIKA
Follow US
© 2025 Hype TV

Home » Brza hrana iz rerne: Evo kako napraviti ove neobične hamburgere!

LIFESTYLE

Brza hrana iz rerne: Evo kako napraviti ove neobične hamburgere!

08.12.2025
LIFESTYLE
5 Min Read
Share

Brza hrana je postala dio naše svakodnevnice i sa punim pravom opravdava svoj naziv, s obzirom da većina stanovništva želi brzi i ukusni objed tokom radnog dana.

Brza hrana iz rerne: Evo kako napraviti ove neobične hamburgere!
Photo: Facebook printscreen

Najpopularniji izdanak “brze hrane” definitivno jeste hamburger, a sada vam prenosimo recept za neobičan, ali slastan obrok.

Ovo je u stvari recept za mliječno tijesto, odnosno mliječna peciva.

Prazno je izuzetno ukusno, ali možete biti punjeno sa čime god poželite, slano ili slatko.

Sve se priprema u pećnici, ne treba tava pa je i zbog toga recept brži. Uostalom, dobiti ćete devet velikih zatvorenih burgera sa slanim preljevom. Uz mljeveno meso u svakom je i kašičica kajmaka. Sve je gotovo za nekih sat i pol vremena a od osnovnih i svakidašnjih sastojaka. Idealno za party ili veća druženja rođendane ili obiteljsko druženje, gdje je brza hrana uvijek pun pogodak.

Brza hrana iz rerne: Evo kako napraviti ove neobične hamburgere!

Odmah na početku u mljeveno meso dodajte sol, češnjak, ulje i biber (može kajenski ili crni) pa dobro promiješajte i spremite u frižider do upotrebe, odnosno dok ne umijesite tijesto za brze burgere.

Od sastojaka je potrebno:

800 g mljevenog mesa
15 g soli
4 sitno sjeckana češnja češnjaka
malo bibera(može kajenski ili crni)
2 velike žlice ulja

Sastojci za uzdignuti kvasac u prvoj posudi:

100 g glatkog pšeničnog brašna
15 g šećera
20 g svježeg ili 7 g suhog kvasca
3 dl (300 ml) mlakog mlijeka

Dodatno potrebno za prvu posudu nakon uzdizanja kvasca:

1dl suncokretovog ulja (100 ml)
standardni mali paketić mliječnog namaza (70 g)

Ostali sastojci za umijesti tijesto:

550 g istog brašna
10 g soli

Slani preliv:

20 g istog brašna
5 g soli
na vrh noža praška za pecivo ili sode bikarbone
4 velike kašike hladne vode

Umijesite mliječno tijesto. Prvo uzdignuti kvasac sa mlakim mlijekom, šećerom i 100 g glatkog pšeničnog brašna 10 minuta. Dodajte ulje i mliječni namaz pa dobro promiješajte. Postepeno dodavati preostalih 550 g brašna sa soli i umijesiti tijesto. Ostaviti da se diže sat vremena

Sada izvadite mljeveno meso za brze burgere iz frižidera, dobro promiješajte i podijelite na 9 jednakih loptica. Svaku stanjite sa viljuškom na papiru za pečenje kojeg ste stavili na neku tepsiju/lim kako bi dobili oblik burgera. Pecite na 210 stepeni na najnižem položaju pećnice narednih 15 minuta s uključenim ventilatorom na vrući zrak. Ako ćete peći bez ventilatora na vrući zrak, znači sa uključenim gornjim i donjim grijačima, pecite u sredini pećnice i eventualno par minuta duže. Izvadite burgere van i maknite ih s papira za pečenje te premjestite na neki tanjir da se malo hlade (ne trebaju se ohladiti u potpunosti)

Sada promijesite tijesto i podijelite ga također na 9 jednakih loptica. Svaku lopticu stanjite na stolu bez brašna uz pomoć prstiju, promjera oko 15 cm, pa dodajte kašičicu kajmaka u sredinu. U nedostatku kajmaka koristite mliječni ili sirni namaz. Preko kajmaka dodajte meso i zatvorite tijesto. Obavezno okrenite i slažite na papir na pečenje na spajanu stranu. Premažite sa malo hladnog mlijeka svaki zatvoreni burger i ostavite da se diže narednih 15 minuta prije pečenja.

Brzi burgeri u tijestu se peku 15 minuta na 200 stepeni odnosno do zlatno žute boje. Izvadite ih van i pripremite slani preliv. U malo brašna dodajte sol, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu te hladnu vodu i promiješajte. Ne odstupajte od količine sastojaka za slani preliv jer bi lako mogao ispasti proziran. Rasporediti preliv uz pomoć kašičice preko zatvorenih brzih burgera i vratite natrag u pećnicu samo jednu minutu. Vruće premazati s malo ulja i burgeri su spremni za slasni objed.

BONUS VIDEO:

(Radiosarajevo.ba/Hypebih.ba/A.Hu.)

TAGGED:BRZA HRANAbrzi i ukusni objeddio naše svakodnevnicehamburgerIdealno za partyrecept
Share This Article
Facebook Threads Copy Link
Previous Article Dnevni horoskop za ponedjeljak, 8. decembar 2025: Blizanci skloni greškama, Raku sve “pod konac”, Ribama moguće sitnije trzavice, a Vama?
Next Article Muhamed Pašalić najavio duel sa Zvezdom: Daćemo sve od sebe da se predstavimo u najboljem svjetlu i budemo pravi domaćini

Ne propustite

Ove namirnice pospješuju zdravlje probave!
LIFESTYLE

Ove namirnice pospješuju zdravlje probave!

2 Min Read
Otkriveni glavni krivci za pad seksualne želje!
LIFESTYLE

Gdje je nestala sva ona strast? Otkriveni glavni krivci za pad seksualne želje!

3 Min Read
LIFESTYLEVESTI

Zdrava poslastica: Napravite ukusne muffine s bananom i borovnicama bez brašna

1 Min Read
LIFESTYLE

Bizarno: Rodila blizance koji imaju različite očeve, sjetila se uraditi test

3 Min Read
Show More

ČITAJTE NAS I NA HYPE TV KANALIMA WHATSAPP, VIBER I TELEGRAM

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na društvenim mrežama Instagram, Facebook, Threads, TikTok!
  • Impresum
  • Politika privatnosti
  • Uslovi korištenja
  • Kontakt
2025 © Hype TV
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?