calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić

BRITANCI UPOZORENI DA SE SPREME ZA ISKLJUČENJA STRUJE U JANUARU I FEBRUARU

Objavio: RHT
18/10/2022 11:11 AM

Britanski operater elektroenergetskih i gasnih sistema Nacionalna mreža najavila je domaćinstvima da se pripreme za moguća isključenja struje u januaru i februaru, radnim danima u periodu od 16 od 19 sati, tokom „zaista, zaista hladnih dana”, ako se smanji uvoz gasa.

Foto: Pixabay

Šef Nacionalne mreže Džon Petigru je rekao da će isključenja struje morati da se uvedu tada ako generatori električne energije ne budu imali dovoljno gasa da zadovolje potražnju, objavio je Skaj njuz, preneo je Tanjug.

Nacionalna mreža je ranije obavestila zemlju da su šanse za nestašicu gasa zimi porasle i da bi planirani tročasovni nestanci struje mogli biti nametnuti u nekim područjima, u slučaju da zalihe gasa budu manje od potražnje, a što je malo verovatno.

Kako je navedeno, to je prvi put od upozorenja da se eksplicitno raspravlja o tome u koje vreme može doći do nestanka struje.

Zbog ruskog rata u Ukrajini i sankcija na uvoz ruskog gasa, mnoge evropske zemlje suočavaju se sa nestašicom gasa. Velike količine električne energije se proizvode iz gasa, što stvara pritisak na nacionalno snabdevanje strujom kako potražnja raste u uslovima hladnog vremena.

Velika Britanija dobija 40 odsto svoje električne energije iz elektrana na gas, a većina domaćinstava se greje na gas.

Izvor: Politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS