calendar

Petak 25. Oktobar, 2024

Bivša bh. reprezentativka Džonkel Džons osvojila WNBA titulu sa Njujorkom: Proglašena za MVP-a finala

Objavio: RHT
21/10/2024 12:55 PM

Bivša bh. reprezentativka Džonkel Džons osvojila WNBA titulu

Nakon pet utakmica i produžetka, The New York Liberty je pobijedio Minnesota Lynx u utakmici broj 5 (67:62) i osvojio WNBA prvenstvo 2024., svoj prvi naslov u historiji franšize.

Bivša bh. reprezentativka Džonkel Džons osvojila WNBA titulu

Nekadašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine Džonkle Džons proglašena je za MVP-a (najbolju igračicu) WNBA finala 2024. nakon prosjeka od 17,8 poena, 7,6 skokova i 2,2 asistencije kroz finalnu seriju u ženskoj verziji američke profesionlane NBA lige u košarci.

U odlučujućoj petoj utakmici, 30-godišnja Jones (198 centimetara), koja igra na poziciji centra, postigla je 17 poena uz pet skokova.

U dresu “Zmajica” je igrala od 2019. do 2022., kao naturalizirana košarkašica (porijeklom je sa Bahama).

Predvodila je BiH do senzacionalnog petog mjesta na Evropskom prvenstvu 2021., a oprostila se godinu kasnije, po završetku Svjetskog prvenstva u Australiji.

Čitajte i: Haos u Mostaru: Velika tučnjava Ultrasa i Red Armya, više osoba povrijeđeno

Drama na Španskom trgu. Screenshot / Bljesak.info

Na Španskom trgu u Mostaru večeras je, prema prvim informacijama, došlo do masovne tučnjave između navijačkih grupa Ultras i Red Army.

Haos u Mostaru

Prema izjavama očevidaca, u jednom trenutku je situacija bila dramatična.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je kratko rečeno da su situaciju uspjeli staviti pod kontrolu. Te da će uskoro imati više informacija za javnost.

Više osoba je povrijeđeno u sukobu navijačkih grupa koji se večeras dogodio u centru Mostara, na Španskom trgu, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Narušavanje javnog reda i mira

Kako nam je rekao Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK. Trenutno se sa službama Hitne medicinske pomoći i drugim zdravstvenim ustanovama, utvrđuje koliko je osoba zadobilo povrede u ovom sukobu.

NAJBOLJI RIJALITI USKORO KREĆE! Evo šta vas sve očekuje, ovo su detalji: ”Neće biti vještačke inteligencije, sve će biti samo prirodno”

Pročitajte i: NAJBOLJI RIJALITI USKORO KREĆE! Evo šta vas sve očekuje, ovo su detalji: ”Neće biti vještačke inteligencije, sve će biti samo prirodno”

Najbolji rijaliti uskoro kreće ovo su detalji

Rijaliti “Imanje” potpuno drugačiji format od ostalih uskoro kreće, fanovi broje sitno! Vlasnik i direktor Hype produkcije Saša Mirković sa velikim ponosom otkriva detalje.

Foto Hype  TV

Kako je istakao gledaoci će imati priliku da vide vrijedne i radne ljude. A ni u jednom momentu neće biti prikazana lažna slika rijalitija:

-Njih dvije su u rijalitiju “Imanje” i sada hoće da sjednu u svoj auto u odu kod manikira. Nema nikakvih problema! Ako hoćeš da popiješ kafu sa njih dvije, a one su u rijalitiju, nije problem. Ništa nije sporno – poručuje Saša Mirković kroz osmijeh.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Raport/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS