calendar

Petak 26. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Đoković iz olimpijskog sela objavio fotografiju s dvojicom hrvatskih sportista MENSUR AJDARPAŠIĆ SE SKINUO! Pokazao čime raspolaže i šokirao sve! (FOTO) OVO JE MEMU NAJVIŠE ZABOLJELO? Elmedin oštro proziva, a snimak koji sad puštamo otkriva najveću tajnu! Je li ovo najpodlija mobilna aplikacija ikada “REKAO MI JE DA GA ČEKAM U WC-U I DA BUDEM TIHA!” Janjuš pokušao da SAKRIJE od kamera, ali ONA je priznala SVE DA LI STE ZNALI? Značenja boja olimpijskih krugova i njihova simbolika Otvaranje Olimpijskih igara: Cerić i Pezer ponosno iznijeli zastave BiH “PRIZNAJEM, BILO MI JE TEŠKO” Melina priznala kako joj je bilo pred kraj braka sa Harisom i iznela šokantne detalje “STOJAN JE MOJA NAJVEĆA LJUBAV! Planirali smo djecu” Reperova bivša BLOKIRANA svuda, a sada otkrila SVE DETALJE odnosa “Išla sam mu pred kuću” Pinkova producentkinja ostaje iza rešetaka: Produžen pritvor Nini Kovačević koja je pijana pregazila djevojčicu “Svi telefonski POZIVI U RIJALITIJU SU NAMJEŠTENI!” Asmin o “lažnoj komšinici” i Staniji, a Lepog Miću PATOSIRAO! (VIDEO) Ako ste rođeni u ovom znaku, čeka vas LUDAČKA SREĆA: Evo ko će imati najviše para u avgustu TO JE TO OD PREDAHA, PONOVO SE PALE ALARMI: Paklene temperature se vraćaju, ovog dana biće najgore Velika pljačka u Sanskom Mostu potresla javnost: Kako je moguće imati 1,7 miliona KM u kešu Lukas podržao Draganu za njen koncert u Banjaluci! “Ona radi pošteno koncert i prodaje ulaznice, pustite me tih “besplatnih” koncerata drugih izvođača, jer to uvijek narod plati”! Šou u Banja Luci! Dragana Mirković pokidala sa prodajom karata! Ceca demantovala da nastupa, pa je zamijenila Karleuša!

Bh. pećina Vjetrenica uvrštena na UNESCO listu kulturne i prirodne baštine

Objavio: RHT
26/07/2024 2:45 PM

Vjetrenica uvrštena na UNESCO listu

Na toj listi iz BiH se pridružila Starom mostu u Mostaru i mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu

Foto: Vjetrenica.ba

Vjetrenica uvrštena na UNESCO listu

Od danas na listi UNESCO-ve svjetske baštine nalazi se i bh. pećina Vjetrenica. Ona je izglasana na 46. sjednici UNESCO-vog Odbora za svjetsku baštinu, a nalazila se na listi 27 nominovanih lokacija, te je stavljena na UNESCO listu kulturne i prirodne baštine. 

Stara oko pet miliona godina pećina Vjetrenica je prirodni dragulj koji je prvi put otvoren 1964. godine. U nju je bilo moguće ući do 1991. godine, nakon čega je bila zatvorena više od 18 godina. 

Riječ je o najvećoj špilji u BiH, zaštićenom spomeniku prirode i turističkom odredištu u jugoistočnom dijelu zemlje.

Nalazi se u Općini Ravno, na zapadnom kraju Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine i spada u red najljepših i najbitnijih speleoloških objekata BiH.

Obiluje vodom, ima četiri vodena toka i više desetaka manjih periodičnih tokova s mnogim podzemnim jezerima: 180 metara dugo je Veliko jezero, zatim Duboko jezero s najvećom dubinom od 4 metra, Malo jezero i drugi. Prvi put se spominje polovinom prvog stoljeća u djelu “Povijest prirode”.

Na ovoj listi iz BiH se pridružila Starom mostu u Mostaru i mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu.

HAOS U PARIZU Opljačkana fudbalska legenda iz brazilske delegacije! OSTAO BEZ 500.000 EURA

Pročitajte i: HAOS U PARIZU Opljačkana fudbalska legenda iz brazilske delegacije! OSTAO BEZ 500.000 EURA.

Legendarni brazilski fudbaler Ziko opljačkan je u četvrtak uveče u Parizu.

On je, naime, član delegacije svoje zemlje na Olimpijskim igrama!

Ziko je napustio hotel u taksiju noseći sa sobom Roleks sat, dijamantsku ogrlicu i novčanice u aktovki, kada su pljačkaši nadmudrili i njega i vozača taksija.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS