calendar

Subota 29. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Poznat novi klub Edina Džeke: Navijači Željezničara bijesni na bivšeg igrača Skandal u Srbiji: Igrači odbili premije za Euro, u savezu uzeli i po 100.000 eura? Znamo o čemu maštate: Svaka treća žena ima istu fantaziju Na Vidovdan Aca Lukas napravio popis stanovništva na Krku NAREDNIH DANA VAMA ĆE DA SVANE: Za 3 znaka stiže vrijeme ostvarenja najvećih želja EKSKLUZIVNO Limitirana kolekcija sa logotipom “Imanja”, naručite majice na vrijeme, gratis veliko iznenađenje! “NINA KOVAČEVIĆ IMALA JE DVA PROMILA ALKOHOLA U KRVI kada je sa 100KM/H UDARILA DIJETE” Hype ekskluzivno saznaje NAJNOVIJE DETALJE STRAVIČNE NESREĆE Sanja Maletić se prvi put oglasila nakon porođaja: “Ispunila sam prazninu u svom životu” Koliko je voda u bazenima sigurna za kupače: Građani izloženi raznim zdravstvenim rizicima Kaća Grujić progovorila o braku sa Markom Gobeljićem: “Kada se vidimo, sve pršti od strasti” OBRAZOVANJE ZDRAVKA ČOLIĆA! Važi za jednog od najobrazovanijih pjevača na estradi, a evo šta je završio! “STEFAN KARIĆ JE BIO NASILAN PREMA MENI” Iva Grgurić šokirala: “MI NIKADA NISMO BILI ZAJEDNO” JEDINA FOTOGRAFIJA UMRLE KĆERKE POPULARNE GLUMICE: Imala je svega 24 godine, a njena smrt je misterija “LEPI MIĆA ME JE UBACIO U RIJALITI!” Iva Grgurić ispričala ŠOK detalje o svojoj POBJEDI “Znala sam da Stefana neko GURA u vezu sa mnom! Nije bio iskren!” (PREMIJERA) “ANELI JE BILA I SA SUKIJEM I SA MARINKOM!” BRUTALNO RASKRINKAVANJE pred sam kraj rijalitija “Znam sve o njoj! Njih dvojica su UPALI U PROBLEM” “JEDNU PLJESKAVICU SMO DIJELILI NA POLA!” Voditelj rasplakao Nadicu Ademov: “Nikada me niko nije ovo pitao!”

Naši odbojkaši bez premca: BiH završila Zlatnu ligu nacija sa svih pet pobjeda

Objavio: RHT
26/05/2024 6:30 PM

Bh. odbojkaši bez premca

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Ukrajinom rezultatom 3:1 završila je nastup u Zlatnoj ligi nacija u sjedećoj odbojci koja se održala u Sarajevu u protekla tri dana.

Bh. odbojkaši bez premca/ Foto: ParavolleyEurope

Zlatni momci bh. sporta tako su odbranili naslov najbolje ekipe u takmičenju koje su osvojili po četvrti put. Na samom početku utakmice selektor Ifet Mahmutović dao je šansu mlađim igračima koji su mu se odužili dobrom igrom pa je prvi set završen u korist bh. tima rezultatom 25:20. I u drugom setu nastavili smo sa odličnom igrom, pa se u treći set otišlo nakon 25:12 za BiH. U trećem setu došlo je do pada koncentracija kod naših reprezentativaca, što su iskoristili igrači Ukrajine osvojivši set sa 25:20. Posljednji set utakmice donio je bolju igru bh. reprezentacije, ali se Ukrajinci nisu predavali do samog kraja pa bh. tim nije iskoristio pet set lopti. Ipak, u posljednjem napadu nakon bloka Alibašića utakmica je završena.

Pripremni turnir

Ovaj turnir poslužio je reprezentacijama kao priprema za Paraolimpijske Igre koje se održavaju ove godine u Parizu, a bh. tim je u pet utakmica izgubio samo jedan set.

Foto: ParavolleyEurope

“Ostvarili smo ono što smo zacrtali, a to je da osvojimo Zlatnu ligu među najboljim reprezentacijama Evrope. Pružili smo priliku mladima i možemo reći da imamo dobar tim za Paraolimpijadu. Izgubljeni set je mala nervoza i strah od odgovornosti. Ali to je samo znak da moraju igrati još više utakmica i naravno očekivati od njih rezultate. Ono što sam i ranije isticao je da malo osjeti umor od evropskih i domaćih takmičenja. Tako da je 12 igrača koji su odabrani za Paraolimpijadu opravdalo očekivanja”, kazao je selektor Mahmutović.

Najbolji tim turnira čine najbolji smečer Edvin Zdionica, najbolji primač Mirko Tadić-Zečević, najbolji bloker Marcian Polak iz Poljske, te četiri igrača iz bh. tima, a to su najbolji tehničar Adnan Manko, najbolji libero Ismet Godinjak, najbolji server Ermin Jusufović i MVP turnira Mirzet Duran.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Njemačke, dok je treće mjesto zauzela reprezentacija Hrvatske. U konačnom poretku četvrto mjesto pripalo je Poljskoj, peti su bili Ukrajinci, a šesto mjesto zauzela je reprezentacija Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS