calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

Begović: Cijeli nastup je disao, imao je neki život koji je meni i trebao

Objavio: RHT
29/07/2024 9:59 AM

Begović: Cijeli nastup je disao

Emocije su izmiješane, međutim, krenuo sam s koncertima i drago mi je zbog moje publike, a drago mi je i zbog mene. Ovo je rekao bh. pjevač Enes Begović, koji se više od godinu nije pojavljivao nigdje, ni u medijima ni u javnosti, nakon porodične tragedije.

Begović: Cijeli nastup je disao / Foto: Avaz/Mirnes Đozić

Smrt sina Armina nikada nije i neće preboljeti, ali je Begović svjestan da se mora vratiti svakodnevnim obavezama. Pa i nastupima.

Povod razgovora bio je nastup u Ilijašu pred više od 10.000 ljudi, kako procjenjuju organizatori.

– Bilo je fantastično, nešto što iskreno nisam ni očekivao. Toliki je odaziv bio, nikada nije bilo više ljudi. Tako su mi rekli. Bilo je predivno, atmosfera nezapamćena. Ja sam obećao publici još davno da ću im napraviti koncert za pamćenje, zajedno s mojim bendom. Tako da, oduševljen sam i na neki način počašćen od moje publike. Iskoristio bih priliku da se ovako zahvalim svima onima koji su bili na koncertu i koji su podržali sve ono što ja radim. Hvala im, jer bez publike to ništa ne bi imalo smisla – kazao je Begović.

Više od godinu nije nastupao, pa mu je susret s publikom značio mnogo.

– Osjetio sam tu konekciju između publike i mene koja je zaista na najvišem mogućem nivou. Na kraju, sišao sam u publiku s namjerom, želio sam da ispoštujem svakog maksimalno. Atmosfera me ponijela do tog nivoa da sam osjetio potrebu da siđem dolje, da ih nekako dirnem. Da budem s njima, da budemo jedna duša. To mi se obistinilo i zaista je tako izgledalo. Cijeli nastup je disao, imao je neki život koji je meni i trebao – rekao je Begović kroz iskreni osmijeh.

Poseban spoj

Jeste da je to bio prvi koncert nakon određenog vremena, ali sada ga očekuje čitav niz njih. U Novom Pazaru bit će 31. jula, a već 3. avgusta u prelijepom Travniku, gdje će nastupiti zajedno s Harijem Mata Harijem i mladim pjevačem Adijem Šošeom. Na našu konstataciju da je to spoj iskustva i mladosti i različitih muzičkih žanrova, Begović je odgovorio:

– U pravu ste, zaista. To će biti poseban spoj različitih muzičkih žanrova za sve generacije i sigurno najbolji znak da će biti jedan vrhunski koncert. Niko neće biti tu nezadovoljan i mislim da nas očekuje spektakl koji će odisati, prije svega, dobrom muzikom i energijom između nas, između mojih kolega i mene, i naše publike.

Sve u granicama

Priznaje Begović da je poželio publiku, a ona njega sigurno jeste.

– U Ilijašu pjevao sam u neposrednoj blizini hotela u kojem sam počeo svoju pjevačku karijeru kao srednjoškolac, gimnazijalac, koji je imao svega 17 godina. Tu sam prvi put nastupio i nakon dugo godina desi se takav spektakl, koji, znam da ponavljam, zaista nisam očekivao. Još jedanput hvala svima koji su došli. Kod mene, u meni je bilo svega, ali sve u granicama lijepog – zaključio je Begović.

40 godina

Naredne godine bit će tačno 40 godina otkako je Begović izdao svoj prvi album, ali, kako je istakao, još nema ništa planirano za obilježavanje ove velike godišnjice.

– Ja bih, ipak, to ostavio mom timu da odluči. Znam sigurno da nas očekuju veliki nastupi, veliki koncerti. Evo, recimo, nakon koncerta u Travniku desit će se i koncert u Čeliću, zatim 27. septembra će biti koncert u Tešnju. Potom će uslijediti odlazak u Australiju, zajedno s kolegicom Esmom Kovač – otkrio je Begović.

BONUS VIDEO:

(Avaz/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS