calendar

Sreda 4. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Influenserka pomrsila konce glumcima u Veneciji: Holivudski glamur je Tamarin teren Snažno nevrijeme pogodilo dijelove Hercegovine, u Nevesinju padao grad ANITA SE HITNO OGLASILA! Trebala joj je medicinska pomoć! Evo šta je razlog, otkriveno stanje rijaliti učesnice (FOTO) Marija Kulić: Ivan se VRATIO u naš život! Miljana ne može bez rijalitija! Bebica i Zola su zle osobe! Željko Bebek: Otišao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati “Ravna ti je Jugoslavija” Skandal pred pola estrade! Zdravko Čolić “ispalio” Lepu Brenu! Pjevačica ostala šokirana Modna dizajnerica iz Banjaluke zabrinula pratitelje: Ovo će nekom okrenuti želudac HARIS DŽINOVIĆ STAO NA CRVENI TEPIH, PA “PECNUO” MELINU: Otkrio šta mu je na duši DRAGANA MIRKOVIĆ ZASJENILA ELEGANCIJOM! Prošetala crvenim tepihom i istakla: “Zaljubljenik sam u ljude i svoju muziku” “Zmajevi” odradili novi trening, Barbareza jedna stvar posebno raduje Drama u Splitu: Veliki požar na benzinskoj pumpi, poginula jedna osoba RANI RADOVI ANELI AHMIĆ! Šok objava, ne liči na sebe: ”Usne dvije linije, a jagodice nema”(FOTO) BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA: Posvetio joj je pjesme od kojih je jednu doživjela kao STRAŠNU OSVETU! KOME JESEN DONOSI UNAPRIJEĐENJE I POVEĆANJE PLATE: Stiže vrijeme obilja i VELIKE promjene za ove horoskopske znakove! “U SEDMOM MJESECU TRUDNOĆE DOLAZE DA TE HAPSE ZBOG KRIMINALNIH RADNJI” Asmin iznio stravične optužbe na Anelin račun, SKANDAL KAKVO STE IMALI DJETINJSTVO? Šta ste sanjali da vas čeka kad porastete? Poslušajte odgovore Sarajlija

Avion nestao s radara kod Ogulina: Letio iz Maribora prema Puli

Objavio: RHT
20/05/2023 5:39 PM

Sportski avion nestao je u subotu popodne s radara kod Ogulina u Hrvatskoj, saznaje dnevnik.hr. Navodno, avion je nestao između Otočca i Brinja. Iz HGSS-a su također potvrdili da su dobili dojavu o nestanku aviona.

– Dobili smo dojavu o nestanku aviona s radara na području Modruša. Na teren su odmah izašli članovi iz stanica Gospić, Ogulin, Karlovac i Zagreb. Magla je i niski su oblaci na tom području – rekao nam je načelnik HGSS-a Josip Brozičević.

O nestanku aviona su se oglasili i iz MUP-a.

Nestao je sportski avion Cirrus 20 / Foto: Printscreen

– Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite kako je danas, 20. maja 2023. oko 12:30 sati, sjeverno od Jezerana, s radara nestao mali avion „Cirrus 20“ oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli. Operativni centar civilne zaštite pokrenuo je akciju potrage i spašavanja aviona. Na teren su upućeni djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac i Gospić, policijski službenici, članovi HGSS-a – stanice Karlovac, Gospić i Ogulin te vatrogasci DVD-a Brinje, a aktivirana je i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Rijeka i Zagreb.

Akcijom potrage i spašavanja koordinira voditelj Službe civilne zaštite Gospić.

Iz Odjela za istrage nesreća u zračnom saobraćaju kažu da “za sada još ništa ne znaju, za avionom se traga”.

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS