calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo! Svađa Elmedinovih žena! Fatima, počela si da se foliraš! “Ivan i Jelena NISU RAZVEDENI!” Izabela Alijoski o AFERI sa Gastozom “Dobila sam poziv da uđem!” Marija Kulić otvoreno o Zoli i detaljima iz njihovo zajedničkog života! ONA JE BUDALA ŠTO GA POZNAJE! OVDJE JE SVA TAKTIKA RIJALITIJA OTKRIVENA? Karić: Želim vezu, ti Anđo samo odbijaj prvi mjesec Isprobajte genijalni način brzog sušenja odjeće u zatvorenom prostoru Pakao je iza nje: Spavala sam na podu, njegova mama me mučila! Pjesme sam morala zaboraviti! Uništio mi je život Jana i Fatima pričaju uz kafu: Uvijek sam se pitala gdje one što žive u zgradama suše veš? Melina je uvijek šarala! Udarale su me, prijetile mi, ali najgori su oni iz rijalitija Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Poginula bh. državljanka Elmedin naređuje Jani i objašnjava njene današnje zadatke! Sve imate k’o u bajci, a hrčeš do 10 Kija Kockar se pohvalila: Završila prvu godinu Pravnog fakulteta i to ne bilo kakvim prosjekom Nekada je bila velika zvijezda, a sada jede u narodnoj kuhinji?! Bebi Dol na rubu egzistencije?! Širom BiH danas nagla promjena vremena: Osjetan pad temperature i udari vjetra UČESNICA RIJALITIJA JAVNO PREVARILA MOMKA! Završila u krevetu s cimerom, vrela akcija naočigled svih! Dnevni horoskop za 28. septembar 2024: OVAN DEFINIŠE PRAVILA, LAVA MUČE PROBLEMI IZ PROŠLOSTI, RIBAMA LJUBAVNA KRIZA

Gasperini našao lijek za “Apotekare”, zove se Lukman: Kolašinac i Atalanta osvojili Evropsku ligu!

Objavio: RHT
22/05/2024 11:20 PM

Atalanta osvojila Evropsku ligu!

Fudbaleri Atalante su osvojili Evropsku ligu. Izabranici Đan Pjero Gasperinija (Gian Piero) pobijedili su Bajer Leverkuzen rezultatom 3:0 u finalu igranom u Dablinu.

Atalanta osvojila Evropsku ligu! Foto: UEFA

Italijanski stručnjak je taktički u potpunosti nadmudrio Ćabija Alonsa (Xabi), te tako donio “Boginji” iz Bergama prvi evropski trofej u historiji kluba. Također, prekinut je niz nepobjedivosti Bajera od 51 utakmice.

Doduše, imao je i nevjerovatno raspoloženog Ademola Lukman (Lookman). Nigerijski napadač je utakmicu završio s het-trikom.

U osvajanju trofeja Evropske lige učestvovao je i Sead Kolašinac, sa sjajnim predstavama u prvom dijelu, ali je morao izaći nakon 45 minuta zbog povrede.

Nigerijski napadač

Lukman je doveo Atalantu u vodstvo nakon samo 12 minuta igre. Poslije ubačaja Zapakoste (Zappacosta) nekoliko igrača je promašilo loptu, ali tu je bio nigerijski napadač koji ju je snažno zakucao u praznu mrežu.

Samo 14 minuta kasnije novi šok za “Apotekare”, a krivac je ponovo isti. Atalanta je konstantno bila u visokom presingu, a to je urodilo plodom, kada su ukrali loptu na centru igrališta i poslali je do Lukmana, koji je poslije kratkog driblinga loptu ponovo sjajno šutirao i poduplao prednost svoje ekipe.

Leverkuzen je većim dijelom susreta izgledao jalovo. Toliko da nisu napravili za veći dio susreta niti jednu opasnu priliku, kojom bi namučili golmana Musoa (Musso). Doduše, nekoliko prilika upropastio je Grimaldo, lijevi bek njemačkog tima, koji nije izgledao kao u većem dijelu sezone.

Foto: UEFA

Kompletiran potop

Prvi put kad se Muso morao namučiti je bilo u 64. minuti, kada je nakon centaršuta Adlija, istrčao ispred Grimalda koji je ostao sam na drugoj stativi i spriječio vrlo opasnu situaciju.

Svega desetak minuta kasnije, potop je kompletiran. Lukman je poslije dodavanja Skamake (Scamacca) ostao u situaciji jedan na jedan s Frimpongom.

Njega je izbacio driblingom, a onda silovitim udarcem loptu zakucao u mrežu za prvi evropski trofej u historiji ovog italijanskog kluba.

Ovo se može računati i kao kruna na sve što je Gasperini učinio s ovim timom. Od drugoligaša su došli do vrha evropskog fudbala. Svaka čast za trofej Atalanti. Ovo je bilo apsolutno zasluženo. Gasperini je sada besmrtan u Bergamu, a Bosna i Hercegovina ima igrača s evropskim trofejom.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS