calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Otkriveni novi tragovi u istrazi slučaja male Danke Ilić Stefan Karić otkrio skandalozne detalje raskida sa Jovanom Ljubisavljević: FLERTOVALA JE SA BOGDANOM DOK SMO BILI U VEZI TRAGEDIJA Detalji užasne nesreće kod Kaknja: Žrtve ispale iz džipa prilikom prevrtanja MALI ŽELJKO KRENUO U ŠKOLU, A OD MILJANE I IVANA NI TRAGA NI GLASA! Marija sve objavila, JAVNOST U ŠOKU! (FOTO) Četiri osobe poginule u džipu na Lipničkom brdu STANISLAVU UNIŠTEN NOVI AUTOMOBIL: Dođite meni u oči, pa recite šta vas muči (FOTO) Prijavljeno policiji da su kod Kaknja pronađene četiri mrtve osobe AHŠEN ATALJANC O BALETU I NEUSPJELOJ OPERACIJI KUKA! Ekskluzivno u emisiji “Male stvari” Snežane Dakić (VIDEO) Stiže mlad Mjesec u Djevici: Za tri hotoskopska znaka donosi eksploziju dobrog Trojica migranata uhapšena u Bihaću zbog otmice: Uz prijetnju oružjem za otkupninu tražili 15.000 eura MIONIN STOMAK U PRVOM PLANU! PRIZNALA SVE O TRUDNOĆI! GOGU SEKULIĆ UDARIO AUTOMOBIL! Pjevačica hitno prevežena u Urgentni centar ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Ljubav je moto za uspjeh! “Gori vatra i u našim srcima” (VIDEO) “Ne mogu Lunu NAZVATI NAJBOLJIM PRIJATELJEM, ALI…” Savo Perović otkrio u kakvim je odnosima sa Markom Miljkovićem! (VIDEO) Počela nova školska godina: U klupama sve manje đaka! ZABRINJAVAJUĆI PODACI ANITINE TANGE U PRVOM PLANU: Zalazak sunca, romantika, a njena poza na njemu je (PRE)BEZOBRAZNA! ŠTA ĆE NA OVO KAZATI ANĐELO? (FOTO)

Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz Bosne i Hercegovine

Objavio: RHT
24/03/2024 10:59 AM

Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz BiH

Lutrel Dvejn Alen (50) proglašen je krivim za ubistvo Ibrahima Lagumdžića (72) kojeg je fizički napao i udario prije dvije godine. A koji je od posljedica tog udarca preminuo nekoliko mjeseci kasnije.

Foto: Screenshot/wcfcourier.com 

Alen, koji se tokom pojavljivanja na sudu izvinio porodici ubijenog Lagumdžića, osuđen je na 30 godina zatvora i to nakon nagodbe sa tužilaštvom koja je postignuta u posljednjem momentu.

Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz BiH

Prema ovog nagodbi, Alen mora da odsluži najmanje šest godina zatvora da bi uopšte stekao pravo za uslovni otpust. Takođe mu je naloženo da isplati 150.000 dolara na ime restitucije imovine Ibrahima Lagumdžića.

“Iskreno mi je žao, nisam mislio da će se to tako desiti. Zaista mi je teško da živim s tim”, rekao je Alen porodici Lagumdžića, koja je bila prisutna u sudnici.

Porodica Lagumdžić kaže da je otac žrtvovao sve da bi ih doveo u SAD. U ratnom Sarajevu bio je hirurg koji je spasavao živote.

Ipak, žrtvovao je sve za svoju porodicu. Supruga i dvije kćerke došle su u SAD 1995. godine, a sljedeće godine došao je i Ibrahim. Sin je rođen nešto kasnije, u SAD.

Međutim, u Americi, Ibrahim Lagumdžić nije mogao da nastavi da se bavi svojim pozivom, jer mu je sva dokumentacije izgorjela u Sarajevu.

Fizički poslovi

Umjesto toga, radio je fizičke poslove zbog čega mu je stradala kičma. Vremenom je postao sertifikovani medicinski asistent, a volio je ribolov i da djecu iz Voterlua uči vještinama fudbala.

Međutim, vremenom njegovo stanje se pogoršalo i više nije mogao da se kreće bez pomoći štapa.

Ipak, način na koji je izgubio život je zapravo nevjerovatan slijed događaja. Naime, još maja, 2020., godine on je ušao u raspravu sa ženom na parkingu na Mičel Aveniji.

Navodno, njih dvoje su se tada posvađali zbog saobraćaja i on ju je navodno udario štapom nakon čega je priveden.

I, onda se dešava nevjerovatna slučajnost. Skoro dvije godine nakon toga, 7. marta, 2022. godine Lagumdžić susreće istu ženu, Ekstazi Maršal u kupovini, i to u istoj prodavnici ispred koje su se i posvađali.

Navodno, i Lagumdžić i Maršalova su prodavnicu napustili istovremeno. On je otišao prema svom automobilu, a ona je otišla do automobila u kojem ju je čekao suprug Dvejn Alen.

Fizički napad

U jednom momentu, Alen je izašao iz automobila, prišao Lagumdžiću i udario ga. Lagumdžić je potom pao na zemlju, a Alen i Maršalova odlaze sa parkinga, ostavljajući Bosanca na zemlji, dok se gušio u sopstvenoj krvi.

Slučajni prolaznik pozvao je hitnu pomoć… Lagumdžić je tada pretrpio teške povrede, zbog kojih nije mogao da govori niti hoda.

Vremenom, stanje mu se pogoršavalo i umro je avgusta, 2022. godine od posljedica traume koju je zadobio u incidentu iz marta te godine.

Alen je uhapšen tek januara ove godine, nakon čega je odmah podignuta optužnica.

BONUS VIDEO:

(nypost.com/hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS