calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima

ALJBIN KURTI ZVECKA ORUŽJEM: Snage tzv. Kosova se naoružavaju!

Objavio: RHT
24/10/2022 6:15 PM

Kosovski premijer Aljbin Kurti predstavio je poslanicima kosovske skupštine “Strategiju bezbednosti Kosova za 2022-2027”.

Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

On je rekao da su u toj strategiji “prepoznati rizici, pretnje i izazov za bezbednost Kosova”.

“Ova strategija će proizvesti planove i dokumente koji se odnose na nacionalnu, javnu bezbednost, odbranu i diplomatiju”, istakao je Kurti.

Ponovio je da su cilj tzv. Kosova članstvo u NATO i EU.

“Obratili smo pažnju na bezbednosne institucije, povećali smo budžet za Bezbednosnu snagu Kosova (BSK) za 52 odsto”, rekao je Kurti.

Naveo je i da izdvojen najveći budžet u istoriji BSK, koji, kako je dodao, “postavlja novi standard za rukovanje oružanim snagama i bezbednosnim pitanjima”

“Budžetu za vojsku dodaju se i sredstva koja Fondu bezbednosti doniraju građani širom sveta”, dodao je Kurti.

Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Naveo je da su ubrzane vojne nabavke, te da su napravljene, kako kaže, “nove linije snabdevanja sistemima naoružanja”.

“Osnovali smo radnu grupu za članstvo u NATO. Cilj nam je što je pre moguće članstvo u Partnerstvu za mir i drugim međunarodnim bezbednosnim mehanizmima”, rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, radi se i na “apliciranju Kosova za status kandidata u EU”.

Poslanici opozicionih stranaka su u raspravi kritikovali strategiju nazivajući je dokumentom u koji su ugradjena četiri dokumenta koja su ranije usvojena. Oni smatraju i da ovaj dokument “ne ispunjava uslove da se nazove strategijom”.

hypebih.ba/alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS