calendar

Utorak 3. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Elmedin je postao Robin Hud iz Gornje Višnjice: Pošto mi se šunjaju oko kuće, PRAVIM LUK da ih skidam k’o jebuke ŠOK! RASKRINKANA MATORINA AFERA SA OVIM RIJALITI UČESNIKOM! On zanijemio od šoka, SKANDALČINA! OPLJAČKAN MUZIČAR! Otkrio šta mu je sve nestalo iz automobila CAR NADMAŠIO STANISLAVA: “Više ne pušim travu…” (FOTO) Ovo je 10 benefita magnezijuma za naše zdravlje Polskaja: Umjesto da ljudima obezbijedi vodu, Nićić se bavi mojim brakom “Fejsbuk gradonačelnik” ne žali novac građana na svoje zdravlje i komfor, a kada građanima treba riješiti problem – napada žene i provocira sa mora! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Morate znati uživati u prirodi! “Tek onda ste napunili baterije za savršen život…” (VIDEO) U BiH dolazi svjetska atrakcija “Glenn Miller Orchestra” IVAN MARINKOVIĆ DONIO ŠOKANTNU ODLUKU! Iznenadio pratioce na mrežama (FOTO) Oglasio se FK Sarajevo: Brutalno napadnut trener bordo tima U čijem zagrljaju blista Emina Jahović? Pjevačica zaintrigirala pratioce novom objavom Evo šta se dešava sa Mionom! NENADOV OTAC HITNO DOJURIO U NJIHOV STAN Imate glavobolje od gledanja u ekran: Evo kako to spriječiti GOGA SEKULIĆ ZA HYPE TV nakon što je UDARIO AUTOMOBIL: Moram da mirujem … Aneli se raspala zbog rastanka sa kćerkom, pa otvorila dušu o Janjušu: “Molila me je da ne idem, to mi je baš katastrofa”

Alen Islamović ima PRIVATNI BIZNIS u kojem uživa: Donesem LEŽALJKU, NATOČIM ČAŠU VINA I …

Objavio: RHT
03/09/2024 11:20 AM

Islamović ima PRIVATAN BIZNIS

Muzičar je milione zaradio od bavljenja muzikom, a evo šta je njegova posebna strast.

Islamović ima PRIVATAN BIZNIS / Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Alen Islamović izuzetno je uspješan u muzičkom svijetu, ali je riješio da novac zarađuje i na drugačiji način.

Islamović ima PRIVATAN BIZNIS

Uzgaja, naime, lješnike, a njegova plantaža u Bihaću privlači pažnju vodećih evropskih kompanija. Njegovi lješnici se izvoze čak u Švajcarsku i Njemačku, a kako kaže, među najboljim su u Evrope.

To je moj mir i moje zadovoljstvo. Ovamo dolazim poslije svakog koncerta kako bih napunio baterije. Donesem ležaljku, natočim čašu vina i ne treba mi ništa više“, naglašava pjevač.

“To je sorta koju su još zvali i Titovi lješnici. Zato što je Tito naložio svojim agronomima da mu uzgoje sortu koja bi mogla da uspijeva u ovakvim područjima. Radi se o posebnom plodu. Otkako sam u lješnicima, često znam da kupim sve vrste čokolada s lješnicima i da ih operem kako bih okusio lješnik. Odmah znam da prepoznam koji je istarski, jer je cijenjen u cijeloj Evropi. Mnogo je veći i ukusniji od ostalih. Kada naiđem na neku drugu sortu, čudim se kako sam to prije mogao da jedem. Jer, ukus je neuporediv s ovim krupnijim”, izjavio je Islamović.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

“Lješnik UPOREĐUJU SA ZLATOM”

S druge strane, lješnik danas uspoređuju sa zlatom. Koristi se u farmaciji i to u velikim količinama. Od njega se proizvode ulja za kozmetičke svrhe. Ljuska lješnika je najbolja kalorična vrijednost za proizvodnju peleta za grijanje, a korijen za uzgoj tartufa. Ako to neko zna uzgajati… Jednom riječju, jedna fenomenalna biljka koja rađa od 80 do 100 godina i nudi veliko bogatstvo onima koji se brinu za nju”, ispričao je Alen ranije.

Bez razloga ŽESTOKO KRITIKOVALI

Nedavni koncert Bijelog dugmeta u Splitu izazvao je osudu pojedinih hrvatskih udruženja, jer je izvedena numera “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”. A na video-bimu bile je predstavljena zastava bivše SFRJ, što nije nikakav problem, ali javili su se pojedinci.

Iz jednog Udruženja hrvatskih veterana smatraju da Alen Islamović treba da se proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

No, muzičar je izjavio kako iz njegove zemlje niko ne može da ga izbacuje…

Foto Antonio Ahel/ATAImages

Podsjetimo, Alen ima hrvatski pasoš i državljanin je te zemlje. Takođe, ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine.

A gore pomenuta pjesma i uopšte hitovi Bijelog dugmeta su antologijski. Generacije su uz te pjesme rasle, a pripadaju najljepšem periodu – kada je bivša Jugoslavija bila veoma jaka. Treba naglasiti da se sa pasošem bivše Juge ulazilo u svaku zemlju na svijetu bez vize, pa i kada se išlo na koncerte sličnih grupa.

BONUS VIDEO:

(hypetv.rs/hypebih.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS