calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI!

Akcija „Niste sami, imate prijatelje“ odvela predstavnike m:tel-a u posjetu manastiru Rmanj

Objavio: RHT
15/04/2023 11:29 AM

Obnovu manastira Rmanj i proslavu velikog jubileja – 580 godina postojanja manastira, kompanija m:tel pomogla je donacijom. Jelena Trivan, generalna direktorka m:tel-a sa saradnicima, obišla kraj i stanovništvo tog kraja, darujući 50 paketa pomoći.

Posjeta manastiru

Pred najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan sa svojim saradnicima, obišla je manastir Rmanj u Martin Brodu. Ovo je bila i prilika da obiđe i Eparhiju bihaćko-petrovačku sa sjedištem u Bos. Petrovcu, te povratnike koji žive u okolnim selima, uručivši im pakete hrane i proizvoda za higijenu.

Na posjetu manastiru Rmanj, odlučili su se na molbu i poziv episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, kojem je ovom prilikom Jelena Trivan uručila i donaciju za potrebe dovršetka obnove i izgradnje manastira Rmanj, te proslave jubileja 580 godina postojanja ovog manastira.

– Velika je pomoć, prije svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Željela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesemo svoju pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji. Mi jesmo ktitori i bićemo ktitori i priložnici manastira Rmanj, i pomagaćemo mu i dalje. Hoću da sveštenstvu u ovom kraju, kao i monasima i narodu koji ovdje živi, poručim da smo sa njima i da, ma koliko im bilo teško, uvijek imaju osjećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni- rekla je Jelena Trivan, napomenuvši da su paketi namijenjeni svima onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Na ovaj način želimo da pošaljemo čestitku za Vaskrs narodu ovog kraja, te da im još jednom poručimo da ćemo samo zajedno opstati, i da znaju uvijek da nisu sami, naglasila je Trivan.    

Susret sa povratnicima

Priliku da se susretne i s povratnicima u Martin Brodu, Jelena Trivan je iskoristila kako bi im darovala pakete pomoći, a kako je to i do sada u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“ činila širom BiH.

Episkop bihaćko-petrovački gospodin Sergije zahvalio je direktorki Trivan i njenim saradnicima na posjeti manastiru, donaciji i želji da pomognu narodu ovoga kraja.

– Manastir Rmanj je srce ove eparhije. Ove godine proslavljamo 580 godina, i on živi bez obzira na svoju burnu istoriju koju je preživio. Teško je jer je ovdje sve manje naroda, a i sveštenstva je sve manje, ali mi ga moramo čuvati kako su ga naši preci čuvali“, rekao je episkop Sergije ovom prilikom, izrazivši zadovoljstvo posjetom direktorke Trivan i njenih saradnika manastiru Rmanj. „Ovo nije prvi put da kompanija m:tel pruža podršku i ne samo u smislu građevinskih radova i obnove. Mi već dugo sarađujemo i imamo veliku podršku ove kompanije“, naveo je episkop Sergije.     

Manastir Rmanj posvećen je svetom Nikolaju Mirlikijskom, a podignut je 1443. godine. Pripisuje se kao zadužbina Katarine Branković, kćerke Đurđa Brankovića. Rmanj je bio rušen i paljen nekoliko puta, u svojoj istoriji, a nakon posljednjeg rata i devastiranja manastira, obnova je započela 1998. godine i još uvijek traje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS