calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

Kan plaća ceh za loše rezultate Bajerna: Šta će biti sa našim Bracom?

Objavio: RHT
24/04/2023 3:29 PM

Njemački mediji pišu da će ceh zbog loših rezulata Bajerna našeg Hasana Salihamidžića u ovoj sezoni platiti izvršni direktor velikana iz Minhena Oliver Kan (Kahn), kojeg bi Nadzorni odbor Bavaraca mogao smijeniti već 22. maja.

Loši rezultati

Bajern je u četvrtfinalu Lige prvaka eliminisan od Mančester sitija, dok su u Kupu Njemačke eliminisan je od Frajburga. Bavarci su je prije više od mjesec smijenioli trenera Juliana Nagelsmana (Nagelsman). Na njegovo mjesto postavljen je Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), ali smjena nije dala željene rezultate, pošto je Bajern pet kola prije kraja prvenstva izgubio i prvo mjesto na tabeli Bundeslige (nakon 29. kola Borusija Dortmund ima bod više).

Kan je 2021. godine na mjestu izvršnog direktora Bajerna zamijenio Karl-Hajnc Rummeniggea (Karl-Heinz Rummenigge). I dok je bivši golman Bavaraca na izlaznim vratima, naš Braco bi trebao ostati na poziciji sportskog direktora minhenskog velikana.

Hasan Salihamidžić / Foto: Twitter

– Kan bi mogao biti smijenjen već 22. maja, ali će Salihamidžić ostati sportski direktor kluba. Kan je najveći krivac za loše rezultate, jer je prvi operativac koji odlučuje o svemu. On je odlučio da smijeni trenera i da dovede igrače. Bajernu ne ide ni s Nagelsmanom, ali ni s Tuhelom. Čelnici kluba će raspravljati i o Salihamidžiću, ali jedini funkcioner čiji je posao u velikoj opasnosti je Kan – piše danas “Bild”.

Isti stav ima i njemački “Sky”.

Provjetravanje svlačionice

Njemački mediji tvrde da Bajern na kraju sezone planira renovirati tim. Iz Minhena će navodno sigurno otići Serž Gnabri (Serge Gnabry) i Sadio Mane, a nije nemoguće da ode i Tomas Miler (Thomas Muller), koji je jedan od simbola kluba.

– Tuhel će ostati trener, iako ima loše rezultate – pišu njemački mediji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS