calendar

Nedelja 1. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Otkriven identitet ubice iz Gradačca: Usmrtio ženu tupim predmetom Dnevni horoskop za nedjelju, 1. septembar 2024: Rakovi moraju voditi računa o finansijama, Škorpijama stiže fantastična vijest, a Strijelcima dodatne obaveze Tata intervjuisao kćerku svake godine na prvi dan škole, video dirnuo 36 miliona ljudi Slučaj Metjua Perija: Jednom od doktora optuženih za smrt glumca zabranjena ljekarska praksa Majka Željka Joksimovića o sukobu sa Jovanom: To nije mogla da mi oprosti Turci oduševljeni Džekom: Uradio je nešto što nije uspjelo nikome prije njega “PONOSIM SE TIME ŠTO NE ZNAM TABLICU MNOŽENJA” Rijaliti učesnica šokirala izjavom, voditeljica nije mogla da ne reaguje! “ONI SKUPLJAJU MOJE OTPATKE, TO IM JE ZANAT” Maja Marinković o Stanislavu nakon raskida, pa potkačila bivše cimerke! ŠOK PAPARAZZO! Janjuš uhvaćen u centru Beograda, našao se sa MISTERIOZNOM PLAVUŠOM?! (VIDEO) GIBA OBJAVIO GOLU FOTKU PRVI PUT NAKON ŠTO JE POSTAO ŽENA! Snimao se dok je u kadi, a onda i u vešu, šok! (FOTO) UČESNICA RIJALITIJA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Svi u šoku kada su je vidjeli, Maja Marinković se držala za glavu, SKANDAL! (FOTO) Tragedija u Tuzli: Žena smrtno stradala prilikom paljenja niskog rastinja FILIP POSLAO SKANDALOZNU PORUKU ALEKS I NJENOM MOMKU?! Car se ne smiruje, evo šta je uradio nakon što je ona objavila fotku sa novim izabranikom! (FOTO) Ove riječi Zorana Kalezića su slomile srce Silvane Armenulić ŽIVOT SA DVIJE ŽENE: Kome više smrde noge? Takmičenje u Gornjoj Višnjici! Ovo je bilo omiljeno Titovo jelo: Možete ga lako spremiti

Sevilla potopila United: Idu na megdan Juventusu, Fiorentina na Basel

Objavio: RHT
20/04/2023 11:53 PM

Večeras su odigrane sve četiri uzvratne utakmice četvrtfinala Evropske lige.

AP

Sevilla je na Ramos Sanchez Pizjuanu slavila protiv Manchester United rezultatom 3:0. Oni su tako prošli ukupnim rezultatom 5:2. 

Andalužani su poveli već u 8. minuti preko Jusufa En-Nesirija (Youssef En Nesyri), nakon velike greške Herija Megvajera (Harry Maguire) i Davida De Hee (Gea) koji su poklonili loptu domaćoj ekipi.

Sevilla je poduplala vodstvo na startu drugog poluvremena. Rakitić je uputio centarštut iz kornera, a Loik Bade (Loic) je najbolje skočio i udario tako loptu da je ona bila previsoko za De Heu, a da udari u prečku i odbije se u gol.

En-Nesiri je ponovo upisao gol u 80. minuti. Velika glupost De Hee koji je izletio na nekih 20 metara da izbije loptu, promašio je, što je Marokancu ostavilo prazan gol i priliku da poboljša svoju statistiku za ovu sezonu.

Sevilla je ovom pobjedom prošla u polufinale Evropske lige. Ovo im je šesti put da prođu u ovaj dio takmičenja. Svaki put kada bi im to pošlo za nogom, oni bi osvojili ovo takmičenje.

AP

Juventus je remijem na gostovanju u Lisabonu kod Sportinga rezultatom 1:1 osigurao polufinale i dvoboj sa Sevillom. Oni su prošli ukupnim rezultatom 2:1.

Centralna figura ove utakmice je bio Adrijen Rabio (Adrien Rabiot). 

On se najbolje snašao u 9. minuti kada je pogodio za vodstvo Juventusa, nakon ogromne gužve u šesnaestercu. Rabio je odličnim volejom matirao Antonia Adana.

Rabio je samo deset minuta kasnije skrivio penal lošom reakcijom nakon kornera i neopreznim startom. 

Penal je u gol konvertovao Englez Markus Edvards (Marcus Edwards) i tako postavio konačnih 1:1. 

U posljednjoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, igranoj u Belgiji, Bayer Leverkusen je slavio protiv Royal Uniona rezultatom 1:4. Apotekari su prošli tako ukupnim rezultatom 2:5.

Poveli su gosti već u drugoj minuti preko Muse Diabija (Moussa Diaby). U 37. minuti su preko Mišela Bakera (Mitchel Bakker) poduplali. Džeremi Frimpong (Jeremie Frimpong) je povećao na 0:3 u 61. minuti, da bi samo četiri minute kasnije smanjio Terho. 

Konačnih 1:4 je postavio Adem Hložek, češki reprezentativac. 

KONFERENCIJSKA LIGA

West Hem poslije preokreta stigao do polufinala: Fiorentina se vadila

Poznati polufinalni parovi trećeg takmičenja po jačini u Evropi

AP

Večeras su odigrane sve četiri uzvratne utakmice Konferencijske lige. 

west Hem je poslije preokreta slavio rezultatom 4:1 protiv Genta i tako prošao u narednu fazu ukupnim rezultatom 5:2. 

Gent je poveo preko Uge Kujpersa (Hugo Cuypers) u 26. minuti. To je bio prekidač za Čekićare i oni su jedanaest minuta kasnije izjednačili preko Mikela Antonia (Michail). 

Taj rezultat je stajao do 55. minute na semaforu, a onda je krenula rapsodija fudbalera west Hema i šou koji je trajao osam minuta.

Prvo je Lukas Paketa (Paqueta) pogodio u 55. minuti iz penala, da bi tri minute kasnije Deklan Rajs (Declan Rice) pogodio za 3:1. Konačni rezultat je postavio Antonio sa drugim golom na utakmici.

U drugoj utakmici koja se igrala od 21 sat Basel je slavio na gostovanju kod Nice rezultatom 1:2. Ukupni rezultat na kraju ovog dvomeča je glasio 3:4.

Švicarci su slavili tek nakon produžetaka. Nica je povela preko Gaetana Laborda već u 10. minuti i izgledalo je kao da će opravdati ulogu favorita. 

Ipak, u 86. minuti je poravnao Žan-Kevin Augustin (Jean), da bi u produžecima, u 98. minuti, Kasim Adams pogodio odlično glavom za Basel i poslao ih u polufinale. 

U utakmicama koje su završene ranije prošli su Fiorentina i AZ Alkmar.

Fudbaleri Fiorentine u prvom meču četvrtfinala Evropske lige pobijedili su Lech u gostima rezultatom 4:1, a iako su se Poljaci u uzvratu vratili te imali vodstvo od 3:0, na kraju je tim iz Italije uspio postići dva pogotka i izbjeći istinsku senzaciju.

AZ Alkmar je u regularnih 90 minuta utakmice uspio voditi 2:0, čime su poništili rezultat iz prve utakmice kojim su poraženi na gostovanju kod Anderlechta Pobjednik se odlučio putem penala, koje su bolji izvodili Nizozemci. Rezultat penal serije je glasio 4:1 za AZ. 

Polufinalni Parovi:

Vest Hem – AZ Alkmar

Basel – Fiorentina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS