calendar

Petak 5. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Djevicama energija na vrhu, Škorpije uznemirene Pogledajte šta vam danas donose zvijezde VIMBLDON 2024. Đoković: Reagujem kada se pređe granica! “Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam” RADA MANOJLOVIĆ ŽELI DEČKA PENZIONERA! Pjevačica otkrila šta joj je najvažnije! Maja kao nikad prijetila Stanislavu: Ne kezi se, ološu Počinju spektakli na Evropskom prvenstvu: Od 18 sati sastaju se Španija i Njemačka, a tri sata kasnije Portugal i Francuska SAOBRAĆAJNI KOLAPS U NAJAVI Uskoro počinje obnova glavne sarajevske ulice NOKAUT! DISKVALIFIKACIJA PRED SAM KRAJ RIJALITIJA!? Miljana i Zola napravili lom Konobari u Neumu zbog djevojaka pretukli Sarajlije (VIDEO) DNEVNI HOROSKOP ZA 5. JUL 2024: O Biku neko sanjari, Lava i Škorpiju očekuje dobra nagrada MATORA NAŠLA NOVU DJEVOJKU U RIJALITIJU: Kamere uhvatile strastvene poljupce, sve puca od ljubavi… KĆERKA STANISLAVA KROFAKA VAN SEBE! Ne može više da podnese, hitno se oglasila zbog Maje, samo jedno izustila! Objavljena detaljna vremenska prognoza za vikend: Evo kakvo vrijeme možemo očekivati Asmin se izvinio Dušici, pa shvatio da je pogrešnoj osobi uputio izvinjenje i odmah ga obrisao! UEFA će žestoko kazniti turskog heroja nacije! JOŠ JEDNA BEBA U RIJALITIJU PRED SAMO FINALE?! Anita Stanojlović progovorila o trudnoći, Anđelo ne krije uzbuđenje… Stanari na Dobrinji u strahu od zaraznih bolesti: Na krovu zgrade prebrojano 200 mrtvih pacova!

Džumhur u Banjoj Luci izborio najbolji rezultat sezone

Objavio: RHT
20/04/2023 3:54 PM

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ostvario je veliku pobjedu protiv Francuza Richarda Gasqueta za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Banjoj Luci, nakon preokreta u trećem setu .

Odličan start

Džumhur je slavio u tri seta rezultatom 6:4, 1:6 i 7:6 (3), a u posljednjem setu imao je break zaostatka, no uspio je napraviti preokret.

U prvom setu Sarajlija je dva puta imao prednost breaka, a oba puta se vratio Gasquet. Ipak, kod rezultata 4:4 Džumhur je ponovo osvojio break i prednost sačuvao do kraja seta. No, potom je Gasquet podigao nivo igre i na impresivan način poravnao na 1:1 u setovima – 6:1.

Damir Džumhur / Foto: Srpska Open

Na samom startu trećeg seta Gasquet koristi drugu break loptu i dolazi do prednosti, ali se Džumhur brzo vraća i set odlazi u dramatičan finiš. Nakon što su brojni gemovi bili uzbudljivi i igrali se na razliku, dvojica tenisera ipak su zadržala svoje servise i otišlo se u tie-break. Tu je mnogo bolji bio Sarajlija, koji dolazi do tri meč-lopte, i koristi prvu od njih i prolazi u četvrtfinale.

Naredni protivnik Rubljov ili Varillas

Naš teniser će u četvrtfinalu turnira igrati protiv boljeg iz duela Andreja Rubljova i Juana Pabla Varillasa.

Ovo je najbolji Džumhurov rezultat nakon godinu i tri mjeseca, pošto je posljednje četvrtfinale igrao u januaru prošle godine u Montpellieru.

Naš najbolji teniser je trenutno 202. igrač na ATP listi, dok je Gasquet na 42. poziciji. Francuz je svojevremeno bio i sedmi igrač na svijetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS