calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

VRHOVNI KOMANDANT DONEO ODLUKU “Kada drugi ne mogu i ne smeju – samo je jedna 72. koja uvek može i sme”

Objavio: RHT
25/03/2023 9:44 AM

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su, na osnovu odluke vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića konkurse za prijem novih profesionalnih vojnika koji traje do 31. marta, a kako kažu iz 72. brigade za specijalne operacije, broj zainteresovanih kandidata je veliki.

Foto: Printscreen Instagram

Poziv je upućen svim momcima i devojkama do 30 godina, a konkurs, raspisan na Sretenje, važi za tri najelitnije jedinice – 63. padobransku, 72. za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Kako su za Tanjug istakli pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam – osnovne su osobine onih koji se odluče za služenje svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica. “Ponos je neprocenjiv, svako od nas zna zašto se nalazi u ovoj brigadi, a to je da brani i štiti slobodu svoje otadžbine”, ističe jedan od pripadnika elitne 72. brigade.

Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti, objasnili su pripadnici.

“Konkurs je otvoren za popunu formacijskih mesta u 72. brigadi za specijalne operacije. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Republike Srbije do 30 godina starosti, a posebne i opšte uslove svi mogu da vide na sajtu Ministarstva odbrane”, kaže drugi sagovornik Tanjuga iz 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije. On dodaje da u toku selektivne obuke, kandidate očekuje kako taktička, vatrena tako i obuka u fizičkim sposobnostima. “Obuka će biti zanimljiva, ali i naporna i teška”, ističe on.

Posle završene selektivne obuke koja traje 10 nedelja, kandidate očekuje i posebna obuka sa novim naoružanjem kako domaće, tako i strane proizvodnje, a one najupornije, najspremnije i one koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije obuka tek očekuje kada zvanično i postanu pripadnici jedne od tri najeltinije jedinice Vojske Srbije.

“Proces obučavanja u našoj brigadi je neprekidan, shodno tome, jedan dan pripadnika u 72. brigadi za specijalne operacije počinje izvođenjem fizičke obuke, nakon toga prelazi se na vatrenu i taktičku obuku, a na kraju dana očekuje ih obuka u borilačkim veštinama”, kaže pripadnik te brigade. Tokom realizacije namenskih zadataka, ali i obuke, pripadnici svakodnevno nose zaštitnu opremu, naoružanje i dodatnu opremu potrebnu za izvršavanje zadataka.

“Konkurs je otvoren, zbog toga bih pozvao sve mlade da prihvate izazov i postanu deo našeg elitnog stroja”, kazao je za Tanjug pripadnik elitne jedinice. On napominje da pravo na prijavu imaju i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, a oni će biti upućeni na osnovnu vojnu obuku sa oružjem radi sticanja uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu.

“Kada drugi ne mogu i ne smeju – samo je jedna 72. koja uvek može i sme” – to je moto pripadnika jedne od najeltnijih vojnih jedinica, a za sve koji se prepoznaju u tome, poručuju da je konkurs otvoren do 31. marta, te da na sajtu Ministarstva odbrane mogu da se informišu detaljnije o uslovima prijema u elitne vojne jedinice.

(alo.rs)

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS