calendar

Nedelja 1. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ako imate ova tri broja u datumu rođenja u septembru vas očekuje nešto posebno Emina Jahović na vjenčanju norveške princeze i biseksualnog šamana: Pjevačica se pohvalila se skupocjenim nakitom Odlazak na spavanje u isto vrijeme smanjuje rizik od bolesti ZBOG NJEGA SU RASKINULI MAJA I STANISLAV?! Isplivao ŠOKANTAN DOKAZ (FOTO) Koncert “Glumci pjevaju hitove” 4. septembra ispred Narodnog pozorišta Sarajevo CAR ODBIO MAJU ZBOG ANELI! Gore društvene mreže “Bijelo dugme” u Splitu izvelo pjesmu “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo”: Publika ostala zatečena, čuli su se i zvižduci ANĐELO POSLAO JASNU PORUKU ANITI! Stigli dokazi šta mu RADI IZA LEĐA ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Treba bježati u planinu da odmorimo dušu! “Galama i kuća – avioni, kamioni… ZDRAVO (VIDEO) ASMIN SE HITNO OGLASIO: Evo šta radi Stanija dok on spava! Objavio i dokaz Otkriven identitet ubice iz Gradačca: Usmrtio ženu tupim predmetom Dnevni horoskop za nedjelju, 1. septembar 2024: Rakovi moraju voditi računa o finansijama, Škorpijama stiže fantastična vijest, a Strijelcima dodatne obaveze Tata intervjuisao kćerku svake godine na prvi dan škole, video dirnuo 36 miliona ljudi Slučaj Metjua Perija: Jednom od doktora optuženih za smrt glumca zabranjena ljekarska praksa Majka Željka Joksimovića o sukobu sa Jovanom: To nije mogla da mi oprosti Turci oduševljeni Džekom: Uradio je nešto što nije uspjelo nikome prije njega

NUDI HIPOTEKU OD 124.000 EURA: Sestrić vođe „valjevske grupe” nudi sudu jemstvo!

Objavio: RHT
19/03/2023 10:46 AM

Rođak Milana Lazarevića ponudio je hipoteku na poslovnu zgradu kako bi se njegov ujak branio sa slobode.

Youtube

Valjevo – Youtube screenshot

Rođak Milana Lazarevića (52), zvanog Laza Bombaš, vođe „valjevske grupe” čiji se pripadnici terete za ubistvo boksera Željka Đedovića, iznudu, nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata, ponudio je jemstvo od 124.000 evra kako bi se njegov ujak branio sa slobode.

Lazarevićev sestrić ponudio je hipoteku na jednu poslovnu zgradu u Valjevu. Odluku o jemstvu trebalo bi da donese sudija Svetlana Aleksić, predsednica sudskog veća koja vodi postupak protiv pripadnika „valjevske grupe”.

Milan Lazarević nalazi se u pritvoru od 4. oktobra prošle godine kada je priveden u zajedničkoj akciji policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Policija u Ubu uočila je „audi” kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi. Lazarević je uhapšen svega nekoliko sati pošto mu je sudsko veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredilo pritvor jer se nakon pauze nije vratio u sudnicu. Sedam dana posle hapšenja, Lazarević je počeo štrajk glađu i nije ga prekidao.

On je ranije u pritvoru proveo sedam i po godina, nakon što je uhapšen 2009. godine.

Odlukom sudskog veća pušten je da se brani sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Lazarevića tereti da je organizovao kriminalnu grupu, kao i da je okrivljenom Zoranu Jeličiću naložio da ubije njihovog kriminalnog suparnika Željka Đedovića 2009. Đedović je likvidiran ispred sportske hale u Valjevu. Motiv ubistva je osveta jer se, prema navodima optužnice, Đedoviću sudilo za pokušaj ubistva Lazarevića.

Osim po tome što je jedan od najdužih postupaka pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, suđenje „valjevcima” pažnju privlači i zato što za deceniju trajanja procesa, sudnicom konstantno provejava ime Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv Darka Šarića.

– Istražujući odnos Lazarevića i Joksovića, istražni organi došli su do saznanja da Lazarevićev i Joksovićev sukob datira odranije. Lazarević je, naime, početkom devedesetih godina prošlog veka pucao i bacio bombu na Joksovića i njegove prijatelje. Joksović je tada teško povređen zbog čega je imao komplikovanu operaciju i dugo se oporavljao. Da između njega i Lazarevića tinja dugogodišnje neprijateljstvo priznao je i sam Joksović u pismu koje je poslao Darku Šariću, a u kojem je naveo da je imao problema sa onim iz Valjeva što ga je upucao i da je bolje da je tada poginuo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS