calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku

PROLEĆNI BEOGRADSKI MRNjAU FEST: Takmičenje, ali i udomljavanje rasnih mačaka!

Objavio: RHT
14/03/2023 11:04 AM

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole. U subotu i nedelju, 18-19. marta, u Beogradu će biti održan deveti po redu tradicionalni Mrnjau fest. Izložba i takmičenje rasnih mačaka, biće održani po pravilima „Vrld ket federejšn” (Svetske federacije mačaka).

Pixabay

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se  učestvovanje više od 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju kao što su abisinke, egzote, norveške šumske, sfinksovi, somali i druge. Najlepše mace proglasiće međunarodni tim sudija.

Tokom svakog takmičarskog dana na velikoj pozornici će se odvijati tematske revije i razne prezentacije. Licencirane sudije redom predstavljaju i komentarišu svaku mačku, te se sistemom eliminacije biraju pobednice i pobednici. Ova takmičenja su javna, i to je prilika da se i nauči nešto više o mačkama.

Nevenka Grbović, vlasnica četiri „sijamke”, kaže za naš sajt da je na ovakom festivalu naučila kako da im se približi i kako da usklade zajednički život u stanu. Zoran Radinović najavio je dva nova„takmičara” iz velike mačje porodice u njegovoj kući nadomak velegrada, ali i da je spreman da udomi „novog člana porodice”.

Udomljavanje mačaka

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti i „udomljavanje domaćih mačaka”. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života kao novog člana porodice. Sve „takmičarke” su prošle veterinarski pregled, vaspitane su i socijalizovane, kažu organizatori za naš sajt. „Oni koji ih prihvate, dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca, s navikama neophodnim za život u kući ili stanu”, dodaju.

Posetioci „Mrnjau festa” će imati priliku da svoje „ljubimče” obraduju hranom i preparatima, ali i ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkom.

Takmičenje mačaka biće održano u salama hotela „Jugoslavija” u Novom Beogradu od 10 do 18 časova, a udomljavanje od 11 do 17 časova. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS