calendar

Petak 5. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Oživjela hit ‘Dušu si mi opio’: Kanita je nasljednica Dragane Mirković! Mesi ga držao u rukama kao bebu, sada vrijedi 90 miliona eura! VESNA ZMIJANAC U LOŠEM STANJU?! Pjevačici naglo pozlilo, otkazani nastupi! Ova 2 horoskopska para su stvorena za VJEČNU LJUBAV: Rođeni su jedno za drugo “NE LJUTITE SE, JA NIKAD NE BIH…” Anja Bla nije mogla više da izdrži, odlučila da iznese sve nakon raskida sa Bakom Prasetom i otvori dušu NOVAK JE NAMJERNO IZGUBIO Nove “optužbe” na Đokovićev račun, razlog je nevjerovatan Ronilac uspio snimiti trenutak hranjenja mladunčeta plavog kita ANELI AHMIĆ HITNO IZVELI IZ RIJALITIJA! Otkriveno zašto je morala kod doktora MIONA GRIZLA ŠA, ON ZAVRŠIO U UŽASNIM BOLOVIMA! Skočila na njega zbog Stanislava, pokazala agresivno ponašanje, reper van sebe Zastrašujući trend u BiH: Ismijavanje vršnjaka na Instagramu BIZARNO, PRIZOR TJERA NA POVRAĆANJE! Deseingerici fan lizao… Šok nad šokovima EURO 2024. Mbape: Svi znaju koliko se divim Ronaldu! Grizman “pod paljbom” BROJIMO SITNO! PRIPREME ZA NAJVEĆI RIJALITI NA BALKANU “IMANJE” SU POČELE! Donosimo vam ekskluzivan video sa lica mjesta (VIDEO) ŠA OTKRIO DA IMA OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM ŠOK PRIZNANJE O NATI BEKVALAC! NJENA SESTRA RAZVEZALA JEZIK! Iznijela sve detalje o njihovom odnosu:”Bila je grozna prema meni maltretirala me je” STRAVA I UŽAS NA POZNATOJ PLAŽI Morski pas napao žene u PLIĆAKU

IZGLEDA GUŠĆE: Sve popularnija tehnika ‘obrnutog’ pranja kose!

Objavio: RHT
27/02/2023 8:00 AM

Jeste li ikad čuli za obrnuto pranje kose?

Instagram

Ova nova tehnika pranja kose postaje sve popularnija na društvenim mrežama, a dermatolozi objašnjavaju zašto bi mogla biti korisna za one s tankom i masnom kosom.

Kada perete kosu, verovatno počinjete s šamponom, zatim koristite regenerator i isperete toplom vodom. Međutim, kod obrnutog pranja kose, prvo koristite regenerator, zatim šampon i isperete.

Stručnjaci tvrde da je prednost ove tehnike u tome što se kutikule kose mogu bolje upiti u korisne sastojke iz balzama ako se stavi prvo, što pomaže u hidrataciji i vraćanju živosti kosi. Osim toga, ova tehnika može pomoći u stvaranju volumena i gustoće kose, posebno kod osoba s tankom i masnom kosom.

Foto: Printscreen

Dermatolozi napominju da obrnuto pranje kose neće pomoći kod stanjivanja ili gubitka kose, ali može poboljšati njezin izgled. Ova tehnika je takođe korisna za one koji osećaju da proizvodi za kosu otežavaju kosu ili imaju problema s masnoćom.

Ako želite isprobati ovu tehniku, počnite s regeneratorom umesto s šamponom. Nanesite ga od korena do vrhova kose i lagano masirajte vlasište. Zatim isperite kosu toplom vodom i nanesite malu količinu šampona, utrljajte ga i isperite.

Ova tehnika neće raditi za sve, ali ako imate tanku, masnu ili beživotnu kosu, možete pokušati. Obrnuto pranje kose može biti novi trik koji će vam pomoći u stvaranju bujnije i sjajnije kose.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba/informer.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS