calendar

Utorak 1. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kao preslikan: Ljudi u nevjerici koliko sin Bobana Rajovića liči na pjevača Ako si mislio pobjeći ulazim ti na žurku šugo? Mirza Hatić ulazi da Kadri objasni neke stvari! Sve za ljubav: Fatima aminovala da dođe treća žena! Sarajevo: Sudar dva automobila na raskrsnici kod Željezničke stanice Kontroverzni lijek uništava Kristinu Agileru, javnost zabrinuta: Je li to stvarno ona? Otkrivamo s kim je sada već bivša supruga prevarila Milana Kalinića? Kad treća žena ulazi u Elmedinov harem? Ovo je njegova budućnost, sada je to svima jasno! FATIMA I JANA U ŠOKU! OVDJE SADA ŽIVE SAVA I ADRIANA! Džehverovići preko noći napustili Srbiju i otišli za Dubai, njihova porodica neutješna! (FOTO) CITY HYPE: Aca Živanović ekskluzivno za Hype otkrio da čeka treće dijete! Prvi intervju Vladimira Tomovića, nakon medijske ilegale Fatima ronca: Jano, ja čim sve završim, ti se pojaviš i glumiš radnicu! Imaš li obraza?! POTRESNA OBJAVA PJEVAČICE! Nadežda Biljić se slomila pa samo izustila: “U šoku sam…” Anđela ovdje otkrila da želi bebu u rijalitiju? Zvezdan sve priprema da joj saspe u lice Šta su pokazali podaci Federalnog zavoda za statistiku: Evo koliko je u augustu bilo turista Regionalni mediji pišu: Nastavak filmske trilogije “Kafana na Balkanu” željno se iščekuje u Hrvatskoj ĐOKOVIĆ PONOVO U KINI Novak stigao u Šangaj, evo kako su ga dočekali (VIDEO) Primož Ulaga: Lijepo je u Sarajevu, vraćaju mi se sjećanja na početak Olimpijade

Dužina prosečnog penisa u poslednjih 30 godina porasla za 25 odsto: “To nije dobro”

Objavio: RHT
18/02/2023 11:59 AM

Naučnici otkrivaju da se dužina prosečnog penisa znatno povećala u periodu od 1992. do 2021. godine, prema metaanalizi 75 studija koje su sprovele različite organizacije i univerziteti. Studiju je sproveo Univerzitet Stanford, a rezultati su izazvali zabrinutost kod stručnjaka.

Foto: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Metaanaliza je pokazala da je prosečna dužina ukrućenog penisa porasla za čak 25 posto, sa 12,19 cm na 15,24 cm, u periodu od 1992. do 2021. godine. Iako je većina muškaraca srećna zbog ovog otkrića, naučnici sa Stanforda tvrde da bi ova promena mogla biti uzrokovana izlaganjem hemikalijama, nezdravom ishranom i neaktivnim načinom života.

Osim povećanja penisa, navedeni faktori takođe doprinose i padu plodnosti. Naučnici su izmerili 55.761 penisa tokom ovih studija, što je iznenadilo stručnjake, jer su očekivali da će se dužina penisa smanjiti.

Profesor urologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stanford, dr Majkl Ajzenberg, izjavio je da je bilo koja promena u reproduktivnom sistemu zabrinjavajuća i da moramo utvrditi šta uzrokuje ove promene. Ukoliko se potvrde uzroci ovih promena, to bi moglo dovesti do ekonomskih problema u budućnosti.

Prema studiji, prosečna dužina opuštenog penisa u periodu od 1942. do 2021. godine bila je 8,63 cm, prosečna dužina nategnutog penisa bila je 12,95 cm, dok je prosečna dužina ukrućenog penisa bila 13,71 cm. Iako se ova metaanaliza bavila dužinom penisa, nije bilo reči o tome zašto su se penisi povećali te kako veličina penisa utiče na plodnost.

Foto: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Stručnjaci tvrde da bi povećanje penisa moglo biti povezano s izlaganjem štetnim hemikalijama koje se nalaze u pesticidima i higijenskim proizvodima. Naučnici veruju da bi isti faktori koji su doveli do porasta penisa mogli dovesti i do neplodnosti i erektilne disfunkcije.

Uzimajući u obzir ozbiljnost ovog problema, dr Ajzenberg smatra da bi sada trebalo sprovesti analizu pada plodnosti kako bi se utvrdili mogući uzroci ovog problema.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS