calendar

Utorak 2. Jul, 2023

NA GROBU NEBOJŠE GLOGOVCA NE STOJI KRST: Njegov otac objasnio i zašto.

Objavio: RHT
10/02/2023 4:30 PM

Nebojša Glogovac preminuo je pre pet godina nakon teškog oblika karcinoma pluća.

Milovan Glogovac je kazao da mu utehu predstavlja to što ga sin nikada nije obrukao.

Foto: Printscreen Youtube

Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu – rekao je svojevremeno za medije Milovan.

Nebojša je odrastao u crkvi. U oltaru su njegovi prvi koraci. I sad se u crkvenom pevačkom društvu sećaju kovrdžavog dečaka koji je horu donosio naforu, na galeriji. Njega je oblikovala naša vera. I on je o tome nemalo puta govorio. Mislim da se sve vrednosti, sve vrline, kao i mane, iz kuće ponesu. Porodica je temelj. Sve što je kasnije nadogradio Nebojša je na tom temelju podizao. Ugradio u svoje sinove sve istinske vrednosti – istakao je Milovan Glogovac.

Foto: Printscreen Youtube

-Na nadgrobnoj ploči je krst urezan, ali ne postoji onakav kakav smo navikli da viđamo u Srbiji. Iako je odrastao u svešteničkoj porodici, njegova sahrana nije bila u skadu sa pravoslavnim običajima. Naime, nije bilo moguće postaviti krst jer se u Aleji zaslužnih građana ovo ne poštuje zbog arhitektonskog rešenja.

hypebih.ba / pink.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS