calendar

Utorak 30. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Rijaliti zvijezda uživa u Španiji: Ervin Mujaković mami ženske uzdahe SVI U SUZAMA ZBOG ZOLE! Bivši rijaliti učesnik sve šokirao! (FOTO) Detalji tragedije kod Livna: Stariji brat (24), pokušavao SPASITI MLAĐEG (18), te se utopio, drugom se BORE ZA ŽIVOT VELIČANJE VELIKE ALBANIJE! Zbog izjave pjevačicu razapinju na društvenim mrežama Dva najčešća razloga koji dovode do razvoda POTRESNO! “MUŽ ME UDARAO PESNICAMA U GLAVU I BACIO PREKO DJECE!” Ispovijest influenserke Milice Mijović: “Pljunula sam ga i pozvala policiju!” Gornja Višnjica u vodi: Iznenadićete se kad vidite ko najbolje pliva u “Život sa dvije žene” BLAM! ASMIN SE RUGA ANELI! Njegova izjava zapalila mreže! Brutalna reakcija nakon što je starleta kupila auto! Novi gol Džeke: Dijamant nema milosti za Lugano MIA O PREVARI! Pjevačica sve šokirala, progovorila o mužu pomenula i bebu! MIONA I ŠA SPREMAJU PJESMU! Hit je spreman, reper je uzeo stvar u svoje ruke LUNA I MARKO POKREĆU NOVI BIZNIS?! Hitno donijeli ovu odluku, pa fanove bacili u trans, ovo su svi čekali! (FOTO) RADA MAOJLOVIĆ O BIVŠIM MOMCIMA! Pjevačica iznijela šokantne detalje, pomenula i Milana Stankovića PRVO OGLAŠAVANJE ANE ĆURČIĆ NAKON DIJAGNOZE! “Osjećala sam se malaksalo…!” EKSKLUZIVNO ZA HYPETV Dalila nosi KRST na glavi dok Dejan ČITA KUR’AN? Ipak nije promijenio vjeru zbog nje? OVAJ DETALJ svima promakao! (FOTO) “PREKO KREVETA ZARADILA ZA NOVI AUTO!”Aneli se pohvalila bijesnom mašinom, pa uslijedile skandalozne uvrede na njen račun

Umro Minja Subota! Napustio nas je čovek koji je napravio ljude od miliona dece!

Objavio: RHT
17/09/2021 11:06 AM

Autor kultne emisije Muzički tobogan, televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života.

Umro Minja Subota!

Naime, Minja je u subotu hitno hospitalizovan i ostavljen na odeljenju pulmologije zbog zdravstvenog problema sa kojim se godinama bori.

Minja Subota je rođen u Sarajevu 8. novembra 1938 kao Milan Subota, od oca Ante i majke Desanke (rođ. Pilja). Familija Subota je srpska pravoslavna familija iz Petrovog polja u Dalmaciji, a Minjin otac Ante, poreklom iz Drniša u Petrovom polju, rođen je i živeo u Splitu. Nakon završenih studija elektrotehnike u Beogradu, Ante se venčao Desankom Pilja iz Sarajeva, gde su dobili sinove Aleksandra „Sašu“ (1935) i Milana „Minju“ (1938). Godine 1942. prelazi sa porodicom u Zagreb, kao inženjer Glavne pošte, gde bivaju pošteđeni od ustaša. Nakon rata, sele se u Beograd.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Minja Subota🧓🏽 (@minja.subota_official)

Osnovnu školu i gimnaziju Minja je završio u Beogradu. Pohađao je nižu i srednju muzičku školu „Stanković“, a na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu stekao diplomu inženjera elektrotehnike. Što se tiče obrazovanja u oblasti fotografije poseduje diplome: „Famous Schools International“ i francusku diplomu „Evropske kuće fotografije iz Chalon-sur-Saône“.

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji.

Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima. Neke poznate kompozicije su: „Homo, homini“, „Čuvar parka“, „Budi dobar prema njoj“, „Čekaj me“, „Dok te ljubim“, „U jednom danu“, „Plava muzika“, itd.

Od 1970. do 1975. godine nastupao je sa grupom One i oni sa Daliborkom Stojšić, Žarko Dančuom (Boba Stefanović 1970.g.) i Lidijom Kodrič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS