calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak POJAVILA SE PRIVATNA FOTKA INDI I ZORANA MARJANOVIĆA! Pjevačica prvi put pokazala kako uživa pored njega

Evo šta smanjuje anksioznost?

Objavio: RHT
23/01/2023 2:30 PM

Opšte je poznato da  biljke doprinose povećanju kvaliteta vazduha, nivoa kiseonika u prostoriji  i raspoloženja.

Foto: Pinterest

Naučna istraživanja su dokazala da postoji direktna veza između stresa i nivoa kiseonika i pokazali da visok nivo toksina u vazduhu dovodi do stresa.

Naučnici su sproveli istraživanja na miševima i otkrili da ih je miris biljke jasmin i eteričnog ulja jasmina značajno smirio. Jasmin je efikasniji od tablet za spavanje otikrili su naučnici.

Njihovo skeniranje mozga pokazalo je da miris jasmina pojačava efekat hemikalije koja ze zove GABA na nervnim ćelijama i tako pokreće odmor. Ispitanici koji su udisali jasmin u vazduhu smanjili su nivo anksioznosti i snage, te su brže obavljali kognitivne testove, dok je nivo budnosti u stanju mirisa jasmina bio veći tokom popodnevnih sati, što je pomoglo učenicima da se fokusiraju na akademski rad tokom dana.

Eterično ulje jasmina je delotvoran prirodni način za poboljšanje sna, pojačavanje sreće, regulisanje hormona i lečenje umora. Može se koristiti za poboljšanje koncentracije, ublažavanje grčeva i ublažavanje
blage depresije jer smanjuje nervnu napetost i poboljšava raspoloženje. Zato držite jasmin u svojoj spavaćoj sobi i iskoristite prednosti ove neverovatne biljke.

BONUS VIDEO:

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS