calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’

AMERIKANCI OKRENULI LEĐA KURTIJU! Evo šta se dešava

Objavio: RHT
06/01/2023 8:15 AM

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku kritikovao je pristup koji je tzv. Vlada Kosova imala prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Screenshot Youtube

On je naveo da institucije duguju narodu tzv. Kosova objašnjenje kako je postignuto da sada više nema govora o priznanju u sveobuhvatnom sporazumu sa Srbijom.

Abdidžiku je na Fejsbuku podsetio na 7. februar 2021. godine kada je američki predsednik Džo Bajden “putem čestitke zamolio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da postigne sveobuhvatan sporazum sa tzv. Kosovom usredsređen na obostrano priznanje”.

“Tako da je uzajamno priznanje, odnosno priznavanje nezavisnosti Kosova od Srbije, bila centralna politika Bajdenove administracije. Kao jedan od predsednika koji se najviše bavi pitanjem Kosova, od 90-ih pa nadalje, Džo Bajden i njegov uporan stav o Kosovu predstavljali su izuzetnu priliku za narod naše zemlje”, napisao je Abdidžiku na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, posle dve godine sa Kurtijevom vladom, međunarodna pozicija Kosova je očigledno pogoršana. On je rekao da je glavni saveznik, poput SAD, sada naglasio da nije vreme za priznanje.

“Taj stav je rezultat populističke neodgovornosti, koja za politiku gomile nije uspela da izvuče korist od ove administracije, već je nepopravljivo degradirala odnose u stavovima koji sada normalizuju neznanje. I tako, kao ni u čemu, u najboljem momentu u decenijama za Kosovo, a u najtežem trenutku za Srbiju i njenog saveznika Rusiju – Vlada Kosova je učinila nezamislivo, nazadovala do temelja sa strateškim partnerima poklonivši neočekivano našem istorijskom protivniku”, napisao je Abdidžiku.

On smatra da državni vrh narodu Kosova duguje objašnjenje kako su došli do ovoga, za svoje dve godine, istakavši da je to zato što njihova politika tiranije nema nikakvo patriotsko objašnjenje.

Izvor: ALO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS