calendar

Nedelja 30. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRAGANA MIRKOVIĆ I LUKAS ODUŠEVILI UPRKOS PREPREKAMA: Otpjevali dio svog dueta “Sad i zauvijek” i publiku bacili u trans! “Drugi izvođači su PROBILI TERMINE” ACA LUKAS NA NASTUPU U CIRIHU OTPJEVAO JEDAN HIT zbog BAHATOSTI KOLEGA i nemarnosti organizatora RODITELJI JE SE ODREKLI ZBOG PARTNERA: Nadica Ademov otvoreno o najbolnijem periodu u životu SKANDAL U CIRIHU! Zbog neodgovornosti organizatora publika ostala uskraćena za nastup Ace Lukasa: Pjevač se oglasio za Hype! SLAVLJE U DOMU NIKOLE ROKVIĆA! Pjevač se hitno oglasio i javno objavio: SLAVI SE ROĐENJE! ŽIVI KAO PODSTANAR: Ben Affleck iselio iz doma kojeg je dijelio s Jennifer Lopez JOŠ JEDNO LICE UHAPŠENO ZBOG TERORIZMA! Oglasio se Dačić, evo o kome je riječ BUKTI NOVI ESTRADNI RAT! Karleuša odgovorila Vojažu: MANJI SI OD SPERMATOZOIDA u koji te je VRATILA NANOGICA! ANA KORAĆ OBJAVILA FOTKE SA VJENČANJA! Zvanice zabavljao Zdravko Čolić Đurina kćerka Zala duhovita na oca: Ne znam ni ja čija sam, al znam da sam naša Odlična Švajcarska izbacila očajnu Italiju, dobit ćemo novog prvaka Evrope PROGLAŠEN CRVENI NIVO PRIJETNJE OD TERORIZMA U SRBIJI! Narednih dana stroge kontrole na većim skupovima, policija će obezbjeđivati čak i tržne centre MUP KS o stravičnom ubistvu na Pofalićima: Policiju je pozvala svekrva i kazala da se snaha ubila LJUDI BIJESNE ZBOG OBJAVE DENIZ DEJM! Otkrila zašto je PREKINULA TRUDNOĆU – sada je PREŠLA SVAKU MJERU! HITNO UHAPŠEN POZNATI GLUMAC! Optužen za zlostavljanje djece, prijeti mu do šokantna kazna zatvora! Poznati meteorolog najavio dramatične promjene: ‘Atmosfera će se užariti, a onda slijedi šok’

ORBAN UDARIO NA EU! VREME JE DA UKINEMO SANKCIJE RUSIJI

Objavio: RHT
28/12/2022 9:15 PM

MAĐARSKA planira da pred čelnicima Evropske unije pokrene pitanje preispitivanja sankcija Rusiji zbog sukoba sa Ukrajinom, izjavio je danas Balaž Orban, politički savetnik mađarskog premijera.

Foto: Screenshot Youtube

– Sankcije su na snazi na ograničen period i ne produžavaju se automatski. One su već na snazi oko deset meseci, tako da je krajnje vreme da se u Briselu razgovara o tome koje sankcije imaju smisla, a koje ne. Svima je jasno da održavanjem sankcija jednostavno pucamo sami sebi u nogu – rekao je Balaž Orban u intervjuu za onlajn list Indek, preneo je TASS.

On je jasno rekao da Mađarska “ne podržava nikakve sankcije”, a pristala je da ne blokira određene sankcije zarad evropskog jedinstva.

– Međutim, kada su vitalni interesi Mađarske u pitanju ili se borimo za izuzeće ili opstruiramo donošenje sankcija. To je do sada bio stav Mađarske – objasnio je Balaž Orban.

Ranije danas premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da je njegova zemlja “na strani Mađara u rusko-ukrajinskom ratu”.

– Naš odgovor na pitanje da li smo na dobroj ili lošoj strani istorije jeste da smo na mađarskoj strani istorije. Podržavamo i pomažemo Ukrajinu, u našem je interesu da Ukrajina bude suverena i u našem je interesu da Rusija ne predstavlja bezbednosnu pretnju Evropi, ali nije u našem interesu da odustanemo od svih naših ekonomskih odnosa sa Rusijom – izjavio je premijer Viktor Orban u intervjuu za budimpeštancki dnevnik Mađar Nemzet.


Izvor: Novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS