calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Patrijarhu Porfiriju ponovo zabranjen ulazak na KiM! Oglasio se i poslao moćnu poruku! “Krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom, a vrata na njemu su bila zaključana!”

Objavio: RHT
26/12/2022 5:18 PM

Policija tzv. Kosova je danas oko 14.30 na prelazu Merdare sprečila patrijarha srpskog Porfirija da uđe na Kosovo i Metohiju, gde se uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak.

Foto: Screenshot Youtube

Patrijarh srpski je posle ovog čina prištinskih vlasti poručio da je jedino na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće.

– Kao Patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje Crkve.

Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika.

Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom.

Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gde god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini. Jedino sam na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće

Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi – piše na zvaničnom instagram nalogu patrijarha Porfirija.

Nakon zabrane oglasila se i Srpska pravoslavna crkva saopštenjem, u kom se poziva na poštovanje osnovnih prava i sloboda srpskog naroda i njegove Crkve na Kosovu i Metohiji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Njegovu Svetost Patrijarha srpskog g. Porfirija, koji je po redovnom programu trebalo da danas u popodnevnim časovima stigne u sedište Srpske Pravoslavne Crkve, manastir Pećku Patrijaršiju, na administrativnom prelazu Merdare su zaustavili organi vlasti u Prištini i saopštili da mu je zabranjen ulazak u Pokrajinu.

stanovišta ljudskih prava i verskih sloboda bilo kog čoveka, ovakva odluka je nerazumna i apsolutno neprihvatljiva.

Patrijarh apeluje na one faktore koji imaju realnu vlast na Kosovu i Metohiji da, u skladu sa njihovim proklamovanjem ljudskih prava i sloboda, na delu pokažu da takvih osnovnih prava i sloboda nisu lišeni srpski narod i njegova Crkva. To znači da se, na  području na kome imaju punu  kontrolu, poglavaru Srpske  Pravoslavne Crkve omogući bogosluženje u prvom, aktuelnom i istorijskom sedištu Srpske Pravoslavne Crkve. To bogosluženje je molitva za sav svet, za sve ljude, a pre svega za lokalnu zajednicu, za Srbe i Albance, za pomirenje i mir među njima.

Patrijarh zna da je srpski narod, posebno na Kosovu i Metohiji, sa velikim ogorčenjem primio ovu vest, ali apeluje da se ne dozvoli da ova provokacija postane izgovor za dalje ugrožavanje našeg naroda i njegovih svetinja. Patrijarh neće ostaviti svoj narod i učiniće sve što je moguće da se sa njim sretne i da se sa njim zajedno pomoli Bogu što pre bude moguće.

Izvor: Večernje Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS