calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Prijavljeno policiji da su kod Kaknja pronađene četiri mrtve osobe AHŠEN ATALJANC O BALETU I NEUSPJELOJ OPERACIJI KUKA! Ekskluzivno u emisiji “Male stvari” Snežane Dakić (VIDEO) Stiže mlad Mjesec u Djevici: Za tri hotoskopska znaka donosi eksploziju dobrog Trojica migranata uhapšena u Bihaću zbog otmice: Uz prijetnju oružjem za otkupninu tražili 15.000 eura MIONIN STOMAK U PRVOM PLANU! PRIZNALA SVE O TRUDNOĆI! GOGU SEKULIĆ UDARIO AUTOMOBIL! Pjevačica hitno prevežena u Urgentni centar ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Ljubav je moto za uspjeh! “Gori vatra i u našim srcima” (VIDEO) “Ne mogu Lunu NAZVATI NAJBOLJIM PRIJATELJEM, ALI…” Savo Perović otkrio u kakvim je odnosima sa Markom Miljkovićem! (VIDEO) Počela nova školska godina: U klupama sve manje đaka! ZABRINJAVAJUĆI PODACI ANITINE TANGE U PRVOM PLANU: Zalazak sunca, romantika, a njena poza na njemu je (PRE)BEZOBRAZNA! ŠTA ĆE NA OVO KAZATI ANĐELO? (FOTO) LIGA NACIJA Selektor Barbarez danas proziva u Ajndhovenu: Pred nama su velike utakmice! “SIGURAN SAM DA STVARAMO DOBRU PRIČU” IN MEMORIAM Bh. muzičar preminuo u 41. godini MAJA PROGOVORILA O POMIRENJU S CAREM: Više ne želi da šuti! Dnevni horoskop za ponedjeljak, 2. septembar 2024: Blizanci u sukobu, Lavovi donose odluke u hodu, Strijelcima stižu sjajne vijesti, a Vama? Nevjerovatan snimak: Kod Crne Gore uočen jedan od najrjeđih morskih sisara Haris Džinović je od Meline tražio samo jedno: Ona je to i poštovala sve do razvoda

NISMO MI KRIVI: Oglasio se vlasnik amonijaka koji je iscureo kod Pirota!

Objavio: RHT
26/12/2022 3:43 PM

Elixir Grupa, vlasnik amonijaka koji je iscureo kod Pirota, oglasila se saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

Video screenshot

“U nedelju 25. decembra oko 16.30 došlo je do iskliznuća 4 od ukupno 20 vagona teretnog voza koji je prevozio amonijak natovaren u Bugarskoj. Vlasnik tereta, odnosno amonijaka koji se prevozio ovim teretnim vozom, je Elixir Grupa iz Šapca.

Iskliznuće se dogodilo na deonici pruge izvan naselja, između železničkih stanica Pirot i Staničenje. Kod dva vagona je prilikom iskliznuća došlo i do prevrtanja, a iz jednog od prevrnutih vagona je, usled težih oštećenja, došlo i do curenja amonijaka. Još uvek nije procenjena iscurela količina amonijaka, pretpostavlja se da je u pitanju količina od oko 20 tona.

Sve relevatne činjenice ovog akcidenta će se utvrditi nakon uviđaja koji radi Tehnička železnička komisija, sastavljena od predstavnika imaoca javnih ovlašćenja: Infrastrukture Srbije, koja upravlja javnom železničkom infrastrukturom i Srbija Karga, koji je prevoznik tereta u javnom železničkom saobraćaju.

Elixir Grupa je momentalno stavila sve svoje resurse i obučene timove na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije grada Pirota, a naše ekipe iz Prahova su sinoć poslate na mesto događaja gde učestvuju u sanaciji mesta nesreće kako bi se svakodnevni život u Pirotu i okolini normalizvao u što kraćem roku.

Iako Elixir Grupa kao vlasnik tereta ne snosi odgovornost za akcident koji se dogodio u javnom prevozu spremni smo da učestvujemo u sanaciji svih posledica koje zbog nesreće trpi lokalno stanovništvo i životna sredina. Naš prioritet u ovom trenutku je zaštita zdravlja građana, a dugoročno sistemski rad na prevenciji sličnih incidenata.

Zahvaljujemo se svim ljudima angažovanim na saniranju posledica nesreće i nadamo se brzom oporavku građana koji su bili izloženi dejstvu amonijaka uz ogromno žaljenje što je zbog toga došlo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS