calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KAĆA POKAZALA IZVAJANO TIJELU U KUPAĆEM! Pjevačica nestvarno zgodna, komentari se samo nižu! (FOTO) Iz štale na maturu: Učenica iz Srbije transformacijom oduševila regiju “AFERA JELENE I UROŠA JE NAMJEŠTALJKA, A OVO JE DOKAZ” Isplivao snimak Marka Đedovića, sve priznao: “E zato sam ja najbolji dosad” “BIĆU UZ FILIPA KADA SE BUDE BORIO ZA SVOJE DIJETE!” Dejan Dragojević o RASKIDU Cara i Aleksandre “Mnogo mi je pomogao dva puta u životu!” (VIDEO) PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti!

ALBANSKE ŠUMOKRADICE SVE DUBLJE ZALAZE NA TERITORIJU SRBIJE

Objavio: RHT
24/12/2022 4:01 PM

Albanci sa Kosova i Metohije poslednjih nedelju dana u ataru kuršumlijskog sela Rastelica danonoćno bespravno seku šumu.

Foto: Screenshot Youtube

Idu toliko daleko da su stigli do glavnog puta ka Lukovskoj banji i to na četiri kilometara daleko od administrativne linije između kuršumlijske i podujevske opštine. To je potez koji je duboko u kuršumlijskom kraju.

Malobrojni meštani ovog sela i šumri su očajni i nemoćni. Svakodnevno se prijavljuje bespravna seča šume, ali pomaka nema.

Tokom čitavog dana seku, a onda noću vuku. Evo i sada se čuju traktori – kaže Uroš koji živi u Kuršumliji, a u Rastelnici ima kuću.

Dodaje da šumar koji je zadužen za ovaj kraj svakodnevno prijavljuje bespravnu seču.

Vi ne znate koja je to strahota jer seku sva najbolja i najzdravija stabla. To niko ne može da veruje dok se lično ne uveri. Mi ne smemo ni da priđemo tom području, a šumar ide kada utvrđuje štetu samo uz pratnju – objašnjava situaciju naš sagovornik.

I ostali meštani ovog planinskog kraja su očajni i ne znaju kako da spreče krađe. Najgore u svemu je što su šumokradice došle do glavnog puta.

Ovakva situacija je karakteristična poslednjih godina i šumokradice su bukvalno obrstile šume duž administrativne linije između uže Srbije i južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Neretko se događa da iz vatrenog oružja pucaju na policijske patrole.

U određenim periodima se primire, ali onda krene nova navalica. Tako je poslednjih dana.

Izvor: Kurir

Tagovi:

  • Albanci
  • Drva
  • krađa
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS