calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama “U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života

Elena Karić postala PAGANKA! Prešla u paganizam, ima mnogo rituala!

Objavio: RHT
19/12/2022 2:15 PM

Elena Karaman Karić sad je i zvanično postala sledbenik keltskog hrišćanstva, poznatog kao druidizam, čije obrede i rituale godinama praktikuje i sprovodi. 

Foto: Instagram

O ovoj religiji malo se zna u našoj zemlji, mada je i te kako poznata i popularna u čitavom svetu. Dizajnerka enterijera je pokušala da objavama na društvenim mrežama pokaže kako izgleda učenje kojem je ona naklonjena i da na taj način svojim pratiocima na Instagramu približi sve to, ali je uglavnom naišla na nerazumevanje i osudu javnosti.

To Elenu nije pokolebalo, već je nastavila dalje da proučava keltsko hrišćanstvo i običaje. Nedavno je završila obaveznu obuku i sad je punopravni pripadnik te religije.

Ulazak u keltsku pagansku crkvu, nije krštenje u smislu u kom ga mi danas poznajemo. Da bi neko postao paganin, on danas prolazi kroz obuku i časove u kojima im se govori o ovom načinu života. Tu određeni ljudi, takozvani druidi, vode mentorstvo, časove i radionice putem interneta i uživo, kako bi razvili tri discipline, opisane kao duhovna praksa koja govori o kreativnosti, prirodi i mudrosti.

Sam čin odvija se u prirodi kada se onaj koji postaje njihov član zaklinje pred druidom koji drži mač i zajedno s njim ga zabada u zemlju, zaklinjući se da će biti most između zemlje i neba, kao i na ljubav, mir i vernost. Poklonici ove religije ne veruju samo u jednog boga ili tvorca već se mole duhovima koji nastanjuju Zemlju – duhovima planina, reka i šuma, kao i prirodnim silama, poput groma. Takođe obavljaju rituale vezane za promene godišnjih doba. 

Inače, prethrišćanska druidska vera priznata je kao zvanična religija u Britaniji kao prva paganska vera koja je dobila takav status. Britanska komisija za dobrotvorna društva zaključila je da se druidsko prizivanje duhova prirode može okarakterisati kao verska aktivnost. Ozvaničenje verskog statusa druida usledilo je posle hiljada godina praktikovanja rituala na britanskim ostrvima. Druidizam proučava sklad između ljudi i prirode. Druidi, sveštenici, poštuju bogove munje, sunca i zemlje, kao i duhove planina i reka. Nastao u je Irskoj i Velikoj Britaniji, kult se proširio dalje u svetu, posebno u Francuskoj i Holandiji. Danas ima nekoliko miliona pobornika.

Elena se nedavno razvela od Jugoslava Karića, s kojim je ostala u dobrim odnosima. Dok su živeli zajedno na imanju na Kosmaju, ona je tamo često izvodila druidske rituale i prizivala duhove, pa je sve to objavljivala na Instagramu.

Izvor: Srbija Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS