calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Kija Kockar se pohvalila: Završila prvu godinu Pravnog fakulteta i to ne bilo kakvim prosjekom Nekada je bila velika zvijezda, a sada jede u narodnoj kuhinji?! Bebi Dol na rubu egzistencije?! Širom BiH danas nagla promjena vremena: Osjetan pad temperature i udari vjetra UČESNICA RIJALITIJA JAVNO PREVARILA MOMKA! Završila u krevetu s cimerom, vrela akcija naočigled svih! Dnevni horoskop za 28. septembar 2024: OVAN DEFINIŠE PRAVILA, LAVA MUČE PROBLEMI IZ PROŠLOSTI, RIBAMA LJUBAVNA KRIZA Aleksandar Stanković: Depresija je kad tri mjeseca čekaš da ti petnaest minuta bude bolje Iskra u Bugojnu čeka bh. zvijezde, dolazak potvrdile brojne legende Ja sam kralj asfalta i rijalitija! Kristijan opsjednut Filipom! Melanija Tramp: To što je moj suprug preživio dva atentata je čudo Elmedin priča kako je vozio do Njemačke bez prestanka! Uvijek sam bio mudriji od svih Farah Hadžiabdić obilazi Bosnu i Hercegovinu: Skriveni dragulji kroz objektiv mlade avanturistkinje Proglašena je najljepšom djevojčicom na svijetu, danas ima 20 godina i oduzima dah svojim izgledom FANOVI FILMOVA “HARI POTER” OPLAKUJU ČUVENU PROFESORKU MEKGONAGAL! Ova uloga je obilježila život Megi Smit! (FOTO) Kuhar objasnio kako skuhati ručak za četvoro za manje od euro (VIDEO) “BLOKIRALA SAM GA SVUDA, a sada je UŠAO U RIJALITI!” Izabela Alijoski o raskidu sa Kadrom “Dobila sam poziv” (PREMIJERA) Lola iz Srećnih ljudi se “prepolovila” nakon operacije

SVAKA ČAST! MANASTIR HILANDAR POKLANJA SVOJE VINO PORODICI PETROVIĆ IZ VELIKE HOČE!

Objavio: RHT
10/12/2022 3:42 PM

Manastir Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj pokloniće 20.000 litara vina iz sopstvene vinarije porodici Petrović iz Orahovca na KiM kojima je policija privremenih institucija oduzela vino suprotno svim zakonima i propisima, odnosno kao vid odmazde zbog učestvovanja u filmu o nobelovcu Peteru Hendkeu.

Privatna arhiva

Manastir Hilandar je kontaktirao porodicu Petrović iz Orahovca sa namerom da podrži njihovu borbu za opstanak na Kosovu i Metohiji i pokloniće im 20.000 litara hilandarskog vina.

Srđan Petrović je prihvatio poklon i kazao da mu je vino oduzeto samo zato što je glavni akter filma “Čekajući Handkea” koji govori o položaju Srba na KiM i njihovoj borbi za opstanak.

Oduzimanje vina nema nikakvog utemeljenja u zakonima i propisima, a manastir Hilandar kao kuća svih Srba posebno brine za Srbe na Kosovu i Metohiji.

– Srđan i njegova porodica nisu sami, Hilandarci su sa njima i svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način bar delom će biti nadoknađena šteta načinjena Petrovićima nasilnim i protivpravnim oduzimanjem vina iz njihove vinarije u Velikoj Hoči – navodi se u saopštenju manastira, a prenosi Central media.

Vino će Petrovići skladištiti u Centralnoj Srbiji kako ponovo ne bi došlo do oduzimanja.

Podsetimo, porodici Petrović je policija tzv. Kosova nasilno otela 42.000 vina i rakije iz njihove porodične vinarije. Drama je trajala dva dana tokom kojih je kuća porodice bila pod okupacijom.

Izvor: Večernje Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS