calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“U filmu ‘Stravično’ naći će se PJESMA KOJU SAM NAPISAO PRIJE 35 GODINA!” Aca Lukas otkrio DIO IZNENAĐENJA koje vas očekuje! (VIDEO) “MC STOJAN I JA NISMO ZAJEDNO, NITI ĆEMO BITI!” Zorana Mićanović otkrila svoj ljubavni status, pa stavila tačku na špekulacije! Evo šta je rekla o reperu! Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima

NEMATE VREMENA DA SPREMITE RUČAK? Evo dobre ideje šta biste mogli da spremite na brzinu!

Objavio: RHT
09/12/2022 9:00 AM

Iako je svakako lakše kliknuti par puta pametni telefon radi poručivanja ručka, što je i sve popularnije, činjenica je da samostalna priprema obroka donosi niz benefita. Pre svega, samo tako možete biti potpuno sigurni šta tačno unosite u organizam i potpuno kontrolisati način ishrane.

Foto: Printscreen YouTube

Osim toga, pripremom obroka štedite novac. I na kraju – kuvanje zaista može da postane vaša strast i hobi, a po mnogima i smirujuća aktivnost, u čijem se praktikovanju može istinski uživati.

Za danas smo vam izdvojili:

Pileći file sa povrćem

Pileći file je samo predlog, možete koristiti i batak ili karabatak, po ukusu. Ovaj obrok obezbediće vas proteinima, vlaknimaiz povrća, kao i korisnim vitaminima i mineralima. 

Sastojci:

  • 150-250 grama pilećeg belog mesa
  • Oko 150 grama brokolija, boranije, prokelja ili sličnog povrća koje se brzo priprema za kuvanje i kuva
  • Sveža salata po želji
  • Voćni jogurt sa jagodom ili neki sa drugim ukusom, za dezert

Priprema: 

Začinite filete belog mesa sa malo soli i bibera. Stavite ih na zagrejani tiganj kako bi počeli da se prže. Pripremite povrće za kuvanje temeljnim pranjem i seckanjem. Stavite šerpu sa litar vode na upaljeni šporet radi grejanja. Vreme kuvanja zavisi od povrća koje ste odabrali, ali uglavnom je dovoljno 5 minuta u ključaloj vodi. 

Ne zaboravite da okrećete filete dok spemate povrće, da ne zagore!

Kada se piletina isprži, a povrće skuva – vaš obrok je spreman! 

Po želji, dodajte svežu salatu od sezonskog povrća, a obavezno i parče hleba. Iako je povrće puno vlakana, ono nema dovoljno ugljenih hidrata i ručak vas neće zasititi. Ovako pripremljen ručak možete da jedete odmah, ali i odložite u frižider pa ostavite za sutradan. 

BONUS VIDEO:

hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS