calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ALEKS ZALJUBLJENA DO UŠIJU? Progovorila o NOVOM DEČKU Nikad emotivniji nastup: Beogradski sindikat izveo pjesmu za nastradalu djecu iz “Vladislav Ribnikar” “D-CAST”POMJERA GRANICE! Dejan Dragojević sve oduševio “MOJA TRUDNOĆA JE BILA TURBULENTNA” Aleksandra ne može više da šuti o Filipu: Priznala sve o POMIRENJU: “Kod mene je bilo ludilo” Oglasio se pjevač koji je izazvao najviše polemika na otvaranju OI: Da nije kontroverzi ne bi bilo zabavno Ogorčene američke teniserke pobjegle iz Olimpijskog sela zbog onoga što su tamo zatekle “EMOCIJE SU SE UGASILE!” Aleksandra Nikolić ekskluzivno za Hype otkrila sve o odnosu sa Filipom, pa pomenula i NOVOG DEČKA (VIDEO) CIFRA OD KOJE MOŽE DA SE RIKNE! DARA BUBAMARA TRAŽILA BRDO LOVE! Šok detalji napravili pometnju “JEDINO SAM TRAŽILA POŠTOVANJE” ALEKSANDRA NIKOLIĆ OTKRILA detalje RASKIDA sa Carem? Ekskluzivno za HYPETV Svratili u Jablanicu, najeli se pečenja, pa pobjegli ne plativši račun od 217 KM ALEKSANDRA OTKRILA ISTINU O CARU: “Završila sam u BOLNICI u OSMOM MJESECU TRUDNOĆE!” Nikolićka iznijela JAVNO šta se dešavalo u 4 ZIDA! (VIDEO) MEGAEKSKLUZIVNO! ALEKSANDRA NIKOLIĆ NA HYPE TV! Prvi put o odnosu sa Carem, Leoni i BURNOM RASKIDU Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu U OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SE RAĐA NAJVIŠE MAMINIH SINOVA: Kod njih ćete uvijek biti broj 2! Drama kod Jablanice: Zapalio se kombi u vožnji, vatrogasci se bore s vatrom

EVO KAKO IZGLEDAJU VIDEO IGRICE ZA PSE (VIDEO)

Objavio: RHT
01/12/2022 1:00 AM

Istraživanja su pokazala da video igre mogu da imaju pozitivan efekat na ljudski mozak kada su u pitanju bolesti prouzrokovane starošću. U kompaniji Joipaw su pomislili da isto može da se primeni i na pse. Jedini problem je što na tržištu ne postoje video igre za njih. Stoga su rešili da sami prave igre za njih.

Foto: Screenshot Youtube

Osnovu njihovog sistema čini monitor osetljiv na dodir i, kako kažu, „otporan na pljuvačku“, povezan sa platformom koja izbacuje hranu svaki put kada pas odigra dobar potez u igri. Za sada postoje igre u kojima pas treba da dodirne životinjice koje „iskaču“ iz rupa ili šetaju po ekranu, ili da pogode koja grupa balona je veća. U planu su i igre koje će obezbediti veću interaktivnost sa psom, tako što će on imati prikačen senzor pokreta na ogrlici.

Jedan od osnivača kompanije, Dersim Avdar rekao je da mu je ideja sinula kada je razmišljao kako da svog psa zabavi, kad on nema dovoljno vremena da ga izvodi u šetnju ili da se igra s njim. Međutim, prelomni trenutak bio je kada je 2017. godine pročitao studiju u kojoj se sugeriše da jednostavne igre mogu pozitivno da utiču na mozak psa, kada dođe u izvesne starije godine.

Najveći problem prilikom razvijanja igara bio je kako privući i zadržati pažnju psa. Za razliku od ljudi, psi nisu zainteresovani za ekrane, pa je Avdar morao da pribegne triku – prikazom hrane na ekranu. Cilj je da vremenom pas prihvati igranje bez upotrebe tih dodatnih „stimulansa“. Za sada postoji samo nekoliko prototipa ovih gaming konzola za pse. Još uvek nije odlučeno koja bi maloprodajna cena, a ubrzano se radi i na razvoju novih igara. Ideja je i da se napravi globalna rang lista, sa rezultatima koji bi se prikupljali sa svih uređaja.

Ko zna, možda ćemo za nekoliko godina imati i novu kategoriju e-sport igara, u kojima će učestvovati psi gejmeri.

Izvor: The Gamer, pcpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS