calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala

ŠOLC: PUTIN ĆE IZGUBITI OVAJ RAT! Evo i zašto

Objavio: RHT
24/11/2022 10:15 AM

Nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da će Rusija izgubiti rat u Ukrajini.

Foto: Screenshot Youtube

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je jasno da Rusija vodi izgubljenu bitku u Ukrajini. U međuvremenu, Francuz Emanuel Makron se sprema da obnovi “direktan kontakt“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ruski predsednik Vladimir Putin “više ne može da pobeđuje na bojnom polju, to se čini jasnim“, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc, prenosi Dojče Vele.

Pojavljujući se na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastasijadisom u Berlinu, Šolc je pozvao na hitan prekid ruskog “terora bombardovanja civilnog stanovništva”. “To što Rusija nedeljama baca svoje bombe na civilnu infrastrukturu u Ukrajini nije samo nepodnošljivo, već je očigledno kršenje međunarodnog prava“, rekao je Šolc.

Kancelar je rekao i da su postupci Rusije još jednom pokazali “koliko je Putin nemilosrdan i nemilosrdan u ratu koji je počeo pre devet meseci. “Zato ostaje moj apel Putinu: prestanite sa besmislenim ubijanjem, potpuno povucite svoje trupe iz Ukrajine i pristanite na mirovne pregovore sa Ukrajinom”, rekao je Šolc.

Makron želi ponovo da kontaktira Putina
U međuvremenu, francuski predsednikEmanuel Makron rekao je da želi uskoro da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. “Nameravam da imam direktan kontakt sa njim u narednim danima“, rekao je Makron novinarima u Parizu. Prema Makronu, lideri će razgovarati o “civilnoj nuklearnoj energiji“ i o Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.

Ponovljeni su napadi na prostranu nuklearnu elektranu na jugu Ukrajine. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) govorila je o “ciljanim napadima“ za koje su Kijev i Moskva okrivili jedni druge. U sredu je IAEA u saopštenju navela da je nuklearna elektrana Zaporožja ponovo prekinuta sa spoljnim napajanjem. Fabrika se sada oslanjala na hitne dizel generatore.

Elektrana se nalazi u regionu Zaporožja, koji je Rusija proglasila pripojenim, nedaleko od linije fronta. U oktobru je ruski predsednik Vladimir Putin izdao ukaz o stavljanju nuklearne elektrane pod rusku upravu.

Izvor: MONDO

Tagovi:

  • Putin
  • rat
  • Šolc
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS