calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“TRAŽIO MI JE GOLE FOTKE DA BI SE SAMOZADOVOLJAVAO! NIJE HTIO DA PLATI” Nova Janjuševa djevojka ŠOKIRALA: “Devito nije htio da skida fantomku ni dok smo…!” Banjalučanin pritvoren zbog obljube maloljetne kćerke SVI JURE NA HYPE TV POSLIJE RIJALITIJA: “ZNAJU GDJE TREBA DA IDU!” Finalistkinja otkriva zašto učesnici MASOVNO prelaze na Hype televiziju po završetku svake sezone (VIDEO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana se naljutila zbog “nove” Sultanove prijateljice i napustila kuću: Elme dovodi svoju muzu? SLIJEDI NOVI HAOS (VIDEO) Đoković deklasirao Nadala! Najteži poraz Španca u karijeri na pariškoj šljaci HITNO OGLAŠAVANJE MENADŽERA ACE LUKASA! Saša Mirković otkrio sve o zdravstvenom stanju pjevača BLAM – ŠA NE VJERUJE SVOJIM OČIMA! ŠOK Poznat identitet mladića čije je tijelo izvučeno iz Bilećkog jezera: Policija se oglasila o utapanju na Manjači OVO JE NOVA JANJUŠEVA DJEVOJKA? Vrela plavuša osvojila njegovo srce Poznata glumica prvo bankrotirala, pa zaradila veliki novac na sajtu za odrasle STANISLAV LJUBOMORAN ZBOG MAJINOG NOVOG DEČKA: Nudi NOVU ŠANSU (FOTO) Osuđena majka jer je primorala kćerku da se uda za muža koji je ubio ANITA ZAVRŠILA U POLICIJI! Pravi joj pakao od života! Erotski horoskop otkriva najprljavije želje svakog znaka “PRESTANI UCJENJIVATI MOJE DIJETE!” Majka Anđele Šparavalo objavila skandalozne poruke Bojane Pavlović (FOTO) Jamala prevarila djevojka: Sve snimljeno (VIDEO)

NAGRAĐENE NAJBOLJE FOTOGRAFIJE NA FOTO KONKURSU “BITI MLAD U SRBIJI”

Objavio: RHT
22/11/2022 3:00 PM

Zabava, sportske aktivnosti, umetnost, borba za bolje sutra – sve ovo obeležava svakodnevni život mladih u Srbiji i baš takve situacije bile su inspirativne za učesnike ovogodišnjeg foto konkursa sa temom – Biti mlad u Srbiji.

Foto: Miloš Krstić

Petočlani žiri odabrao je četiri pobedničke od preko 1.000 pristiglih fotografija.
Ovo je jedna od aktivnosti kojom se Delegacija EU u Srbiji pridružila obeležavanju Evropske godine mladih 2022.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom Zabavniku. Četiri pobedničke fotografije, kao i 16 fotografija koje su ušle u najuži izbor, biće izložene tokom decembra u Beogradu (EU info centar), Novom Sadu i Nišu.

Foto: Jana Cekić

U kategoriji Najbolje fotografije građana i građanki nagrade su dobili:

  1. mesto – Miloš Krstić, Festivalska euforija (Exit festival, Novi Sad)
  2. mesto – Irena Ljubanović, Žena ženi solidarna (Beograd)
  3. mesto – Jana Cekić, I šta ćemo sad? (Beograd)

U kategoriji Najbolja fotografija EU projekta nagradu je dobila:

Amputacija ne smeta razvoju snage (fotograf Bojan Jorgić), Niš – fotografija je nastala u okviru projekta „Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade”.

Najbolji radovi biće nagrađeni vaučerima za elektronsku opremu, dok je za najbolju fotografiju EU projekta predviđena diploma.

Foto: Irena Ljubanović

Radove je ocenjivao žiri u sledećem sastavu:

Prof. Aleksandar Kelić, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu;
Igor Rill, Politikin Zabavnik
Milana Petrović, National Geographic Srbija;
Dimitrije Prokopović, Erazmus studentska mreža Srbije
David Pužado, Belgrade Photo Month;
Daliborka Nikolić, EU info mreža (bez prava glasa).

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS