calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

VALJEVSKI DŽEZ FESTIVAL NAREDNA TRI DANA: Nastupaju Kolarić i Avramović duo, „Pilot bluz bend”, „ABV bend”, „Blue Train Band”, „Mehanički balet”, „Musical doctors” i „Midnight Buzz”

Objavio: RHT
17/11/2022 9:18 AM

Valjevski džez fest, jedna od najstarijih džez manifestacija u regionu, svoje 38. izdanje imaće od sutra do 19. novembra u Centru za kulturu u Valjevu.

Foto: Screenshot Instagram

Već standardni moto festivala „New Jazz Moment”, koji opisuje novo ruho skupa džezera u gradu na Kolubari zasnovano na prepoznatljivoj ideji očuvanja tradicije udruženoj sa konceptom savremenih džez festivala, ove godine dopunjen je i krilaticom „Vreme za buđenje”. Organizatori najavljuju domaće, regionalne i inostrane zvezde tradicionalnog i modernog džeza, a šlag na torti svakako će biti svetska džez atrakcija – bubnjar i kompozitor Mokhtar Samba.

Program će, po tradiciji, otvoriti „Veče valjevskog džeza” od 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu, na kojem će nastupiti lokalne džez snage – Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, „Pilot bluz bend”, „ABV bend”, „Blue Train Band”, „Mehanički balet”, „Musical doctors” i „Midnight Buzz”.

Sledeće večeri ljubiteljima džeza predstaviće se stari znanci ovog festivala, Big bend RTS-a i solista Stjepko Gut, jedan od najpriznatijih svetskih solista na trubi. U drugom delu programa nastupa Nenad Vasilić trio.

Prema rečima Milana Đurđevića, umetničkog direktora festivala, subota 19. novembar, treći dan festivala, doneće nastupe još dva trija, prvi predvodi Vladimir Samardžić, koji će ekskluzivno uživo promovisati aktuelni autorski album, a na čelu drugog je legendarni virtuozni gitarista Vlatko Stefanovski.

– Ove godine imamo i ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku džez atrakciju. Iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski „African Jazz Project” i predstaviti svoj poslednji album koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama – najavio je Đurđević.

U duhu tradicije festivala, ulaz za veče kada nastupaju valjevski džezeri je besplatan, pojedinačne ulaznice za koncerte 18. i 19. novembra koštaju 600, a komplet karata za oba dana programa 1.000 dinara.

Politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS