calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak POJAVILA SE PRIVATNA FOTKA INDI I ZORANA MARJANOVIĆA! Pjevačica prvi put pokazala kako uživa pored njega

VERNICI SE OGLASILI PROTIV VENDI- želela da knjigu promoviše u hramu

Objavio: RHT
09/11/2022 9:00 PM

Vesna Vukelić Vendi je za svoju nedavno objavljenu knjigu “Misterija crne žene” najavila promociju u Hramu svetog Arhangela Gavrila.

Foto: Printscreen

Međutim, kako Vendi prati činjenica da je pevačica na vašarima i rijaliti učesnica, vernici ovog hrama pobunili su se i njena promocija je otkazana.

Promocija bi bila održana 17. novembra u 18 sati sa najavljenom pratnjom govornika: pisac Radomir Andrić i profesor dr. Dragan Vučinić. Iako je događaj otkazan, još uvek nije poznato ko je podržao i dozvolio promovisanje ove knjige u crkvenom objektu.

Vukelićeva je prokomentarisala ovu situaciju i istakla da je prvobitno dobila dozvolu od crkve da promocija bude održana, ali dodaje da je zbog velikog pritiska i burnih reakcija, događaj otkazan.

Crkva je ovu promociju čak i najavila.

FOTO: printscreen/youtube

– “Informaciju da mi se ovo otkazuje sam dobila juče. Spoljašni pritisak je bio veliki na crkvu, ko je to radio ja ne znam, ali uspeli su da otkažu događaj. Knjiga je pisana pod blagoslovom duhovnika i normalno je bilo da se krene od crkve, od njih sam dobila dozvolu, tu stalno idem. Promocije će svakako biti, ali u nekom drugom objektu u Beogradu, biće posle i u drugim gradovima” – kaže Vendi u dahu.

Dodaje i da je knjiga koju je napisala istinit roman, njena autobiografija.

– “Tema romana je sudar dobra i zla, odnosno sudar magije i pravoslavlja koji ne mogu nikad da se sudare, ali kada živimo decenijama u komunizmu (deo romana opisuje događaje iz 80 i neke godine), većinski deo zapravo dolazi iz tog perioda. Pisan je prvo u sadašnjosti, pa odlazi u prošlost, pa se vraća u sadašnjost. Kad se desi da komunizam kao bezboštvo, kao ateizam učini svoje da se ljudi više ne ocrkvenjuju, da ne slave slave, da se ne krste, onda magija lako ruši porodice. Tako je i ovo veštičje društvo o kome pričam u romanu, a zove se “savet za bezbednost” ironično rečeno, zabranilo da se promocija moje knjige održi na ovom mestu. U romanu sam pričala istinitu priču kako je prva veštica grada Beograda živela na mom spratu i mene kidnapovala u petoj godini života. Izvukla me je iz lifta i uvela kod sebe, a šta se sve dalje dešavalo, kakve su se borbe vodile, stoji u knjizi” – dodaje Vendi.

Foto: ATA Images

Inače, Vendi je ovu knjigu poklonila patrijarhu Porfiriju prilikom nedavnog susreta i on joj je, kako je otkrila, “dao blagoslov da misionari”.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS