calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Obeležen Dan Vojnotehničkog instituta

Objavio: RHT
07/11/2022 6:31 PM

Svečanim skupom u amfiteatru Vojnotehničkog instituta danas je obeleženo 74 godine postojanja te najznačajnije domaće naučnoistraživačke ustanove u oblasti odbrambenih tehnologija.

Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je tom prilikom značaj Vojnotehničkog instituta za celokupan sistem odbrane i podsetio da je, zahvaljujući VTI, više od 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme danas u upotrebi u Vojsci Srbije.


Ministar je pripadnicima VTI poručio da živimo u vremenu novih izazova sa kojima kao društvo i država moramo biti u toku i pozvao ih da nastave da prate najnovija dostignuća nauke i tehnologije.

– Čestitam 74. rođendan Vojnotehničkom institutu i svima vama, ali i svim generacijama, i svim zaposlenima koji su čuvali, razvijali ovu prestižnu naučnu i istraživačku ustanovu, na ponos svih vas danas zaposlenih, ali i onih koji su svojim znanjem i svojim zalaganjem omogućili da se mi danas sastanemo i da možemo da napravimo analizu i osvrt na sve ono što je Vojnotehnički institut radio 74 godine – rekao je Vučević, istakavši i da su fascinantni podaci o sedam i po decenija rada i razvoja naoružanja i vojne opreme, ali i u pogledu istraživačke aktivnosti.

On je naglasio da državno rukovodstvo i građani očekuju da VTI razume šta se dešava u svetu i šta treba da radimo da bismo jačali naše odbrambene snage.

Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković predstavio je aktuelne projekte i govorio o perspektivama razvoja te naučnoistraživačke ustanove. Prema rečima pukovnika Pavkovića, osnovni uspeh VTI u protekloj godini je 14 novih sredstava naoružanja i vojne opreme koji se uvode u naoružanje Vojske Srbije. To, kako je naglasio, ne bi bilo moguće bez podrške Ministarstva odbrane.

U znak priznanja za poslovnu saradnju u protekloj godini, direktor VTI uručio je plakete preduzeću “Prvi partizan” Užice, privrednom društvu Teleoptik-Žiroskopi i kineskoj kompaniji Alit.

Takođe, uručena su priznanja i zahvalnice istaknutim pojedincima.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić i brojni gosti.

U umetničkom delu programa nastupio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom potpukovnika Igora Mitrovića.

Dan Vojnotehničkog instituta obeležava se u znak sećanja na 1948. godinu kada je nakon oslobođenja zemlje formiran Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije, sa ciljem opremanja, razvoja i modernizacije vojske oslanjanjem na sopstvene snage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS