calendar

Nedelja 28. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽVALAVA, ZLO POKVARENO Car se ne smiruje, žestoko isprozivao Aleksandru, pa udario i na nju: Iz kog si kontejnera ispala?! Najbolja na svijetu izgubila, pa doživjela slom: Niko nije mogao da je smiri “VLADO, UBIO TE ALKOHOL” Šokantna prepiska Georgieva sa fanom nakon koncerta: “Javi se da ti lupam šamarčinu iz zaleta” Motociklista teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu LEPI MIĆA HOĆE DA UMRE U RIJALITIJU! Šokantna izjava rijaliti učesnika ostavila sve bez teksta, SKANDALOZNO! SRETNE VIJESTI U DOMU DŽINOVIĆA! Đina se oglasila i javno potvrdila, veliko slavlje! “OTVORI USTA!” Stefan Karić sa TRI djevojke objavio da je ponovo SLOBODAN! Utrkivale se da mu UDOVOLJE (VIDEO) “SOTONA JE MEĐU NAMA” Pjevačica brutalno udarila na Desingericu: ” Bože, spasi nam djecu…” Video iz Moskve: Grom udario u park, jedna osoba poginula, tri povrijeđene BIVŠA ŽENA DŽENANA LONČAREVIĆA NEPREPOZNATLJIVA NAKON RAZVODA: Uhvaćena u noćnom provodu, svi gledaju u njen dekolte! (FOTO) JANJUŠ SE RASUO U KOMADE Emotivnim oglašavanjem sve zbunio: Izgledaš sjajno bez mene… Otvoreni 458. skokovi sa Starog mosta Sejo Sexon: Nele ima pijačarske i šibicarske fore koje nisu dostojne naših godina DRAMA NA VISINI OD 350 METARA: Elmedin ostao zaglavljen, morali ga spašavati STANISLAV POTPUNO RASKRINKAO MIONU UŽIVO U EMISIJI! Jovanovićka se držala za glavu, pokazao sve poruke koje mu je slala! PJEVAČICA POKRADENA NA SVADBI! Gošća je zamolila da otpjeva pjesmu, a kada je završila nastao je skandal!

VRHOVNI KOMANDANT VOJSKE SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ: Ovako špijuniranje predstavlja agresiju na suverenu zemlju! (VIDEO)

Objavio: RHT
03/11/2022 12:36 PM

Vežba se održava u vojnom kompleksu “Pasuljanske livade”

Foto: Screenshot Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje združenoj vežbi Vojske Srbije “Manevri 2022”

Vežba se održava u vojnom kompleksu “Pasuljanske livade”.

Vojnici, oficiri, podoficiri, zdravo! – pozdravio je predsednik.

Predsednik je potom nastavio obilazak kompleksa.

– Je l’ bolja treća ili četvrta brigada? Pošto su nam to najbolje – upitao je predsednik, na šta je dobio odgovor da su obe dobre.

Vučić je dodao da su te brigade srž Vojske Srbije.

– To je ono što nam drži i čuva vojsku. Na jugu, jugoistoku i jugozapadu je najbolja vojska, vojnici sa juga čuvaju Beograd i Novi Sad – dodao je.

Predsednik je naglasio da jučerašnja priča o dronovima nije nova i da država zna i za ranije pokušaje upada dronova.

– Ljudi žive u nekom vremenu od pre 20 i 30 godina, Srbija je mnogo snažnija, da ne pomislimo da smo tako jaki da možemo sa najvećom silom da izlazimo na kraj, ali smo mnogo snažniji nego što smo bili nekada. Naš prioritetni zadatak je da sačuvamo mir. Nismo juče prvi put primetili letelice iznad kasarni, onda smo ih upozorili, odmah vidite tu združenost protiv Srbije – kazao je predsednik i dodao:

Pitaju se s kim se mi sukobljavamo? Pa ni sa kim…Ali da li želite da neko špijunira naše kasarne i da zna šta imamo i koliko granata imamo – rekao je Vučić dodajući da je takav vid špijuniranja u stvari vid agresije na suverenu zemlju pa zato i koriste komercijalne dronove misleći da se tako neće znati čiji su i odakle su došli.

Bravo momci, bravo momci! Nema drnča više?

– Izvanredno su gađali! Bravo momci, bravo momci! – rekao je predsednik koji je potom razgovarao sa rezervistima iz Zaječara, Vranja i Pržogranaca kojima se zahvalio na odazivu pozivu i što ispunjavaju dužnost prema otadžbini.

– Uniforme u redu, čizme u redu? Uslovi drugi, korektni… Vi niste razmaženi – pitao je predsednik pa se podsetio svojih vojničkih dana i vojničkog pasulja.

Gađanje

Gađanje naoružanjem oklopnih jedinica izveli su pripadnici rezervnog sastava. 

– I dalje mislim da nema kraja koji voli Vojsku kao Toplica. Toplički kraj je blago Srbije – rekao je Vučić. 

– Toplica nam je junačka i po pitanju vojske verovatno najbolji kraj Srbije – naveo je predsednik. 

– Tehnologija napreduje, tehnika se menja, važno je samo da ono što vidimo da je dobro i potrebno za nas što pre uvodimo u naše naoružanje – rekao je Vučić. 

Rapitao se i koliko imamo “Lazara” i “Miloša” na stanju. 

– 12 Miloša plus 4 Lazara ići će – istakao je Vučić. 

Predsednik je upoznao i jednog od najboljih inženjera Vojno-tehničko instituta, Stefanom.

– Važno je da sva iskustva, sve ono što smo mogli da vidimo, da sve primenimo,. Sve greške koje su pravili ukrjinci na početku, a Rusi do nedavno. Ja sam potpisao sve unapred, tako da nema čekanja, da izbegnemo te probleme koje Rusi i Ukrajinci nisu izbegli, i logističke greške, da učimo za ne daj Bože, nikad ne znate – rekao je Vučić. 

Izvedeno je i gađanje MRAP-om. 

Kako bije “kornet”?

Predsednik je prisustvovao i gađanju “korneta” – ruskog protivoklopnog sredstva koje smo kupili. 

“Kornet” je gađao metu udaljenu tri i po kilometara. Uspešno dejstvuje na udaljenosti na osam kilometara. 

Ovu vežbu izveli su profesionalci koji su imali obuku u Rusiji. 

– Ti od ovoga ne možeš da pobegneš. Sreća da nam je stiglo nešto “korneta” – naveo je Vučić. 

– Imamo mi para, ali ne da nam niko da prevezemo. Sve braća i prijatelji – rekao je Vučić. 

– Zato razgovaramo sa našom industrijom da vidimo šta još možemo. 

– Nekada je Putin govorio o DŽavelinu kao oklopnom vozilu. Sada sam se prvi put uverio sa pravom bojevom municijom kako “kornet” uništava. Odavde se i ne vidi sneg. Da li ste videli na početku sukoba u Ukrajini, da onaj koji je imao prednost noću, on pobeđuje. Sve ruske greške, oko centralizacije komande, sve mora da se analizira – rekao je Vučić prisutnim generalima. 

– Mađari mnogo ulažu i radosni smo zbog toga – rekao je Vučić. 

Vojska Srbije ranije je saopštila da združene vežbe, u kojima učestvuju jedinice različitih vidova, a po potrebi i ostale snage sistema odbrane, predstavljaju nezamenjiv oblik obuke u Vojsci Srbije, kao i da se njihovom realizacijom postiže visoka osposobljenost komandi i jedinica za izvršavanje zadataka u sadejstvu što je, kako se napominje, od ključnog značaja za ukupnu borbenu gotovost vojske.
 



Izvor: ALO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS