calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Policija trenutno ne dopušta prolazak do mjesta katastrofalnih klizišta Proglašena trodnevna žalost u Jablanici Tinejdžeri iz BiH, Srbije i Slovenije među osuđenim za brutalni napad u Austriji Uspostavljena cestovna komunikacija Mostar – Jablanica za spasilačke službe i hitne slučajeve Dnevni horoskop za 6. oktobar 2024: Bik u ljubavnoj turbulenciji, Djevica mora da “presječe” TIM ZA SPAŠAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu Aleksandra Vučića Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike!

GLUMAC RUFALO NAZVAO REPUBLIKANSKOG KANDIDATA ZA GUVERNERA NJUJORKA DENIČARSKIM LUDAKOM: Evo šta ga iznerviralo! (VIDEO)

Objavio: RHT
31/10/2022 8:56 AM

Poznati glumac i aktivista za borbu protiv fosilnih goriva Mark Rufalo upozorio je republikanskog kandidata za guvernera Njujorka Li Zeldina da se skloni sa puta aktuelnoj predsednici Кeti Hokul iz Demokrata.

Foto: Screenshot Youtube

On je svoju podršku demokratama zasnovao na Ketinom naglašenom protivljenju izgradnji novih gasnih elektrana, pozivajući demokrate da glasaju za nju, dok je Zeldina nazvao „krajnje desnim ekstremističkim ludakom“.

Hokul je bila 57. guverner Njujorka od 24. avgusta 2021. Zakonodavno telo države Njujork je trajno zabranilo frakiranje u svom budžetu za fiskalnu 2021. godinu.

Frakiranje (takođe poznato kao hidraulično frakturisanje , hidrofrakturisanje ili hidrofrakiranje ) je tehnika stimulacije bušotine koja uključuje lomljenje stenskih formacija pomoću tečnosti pod pritiskom. Proces uključuje ubrizgavanje “tečnosti za fraking” pod visokim pritiskom (prvenstveno vode, koja sadrži pesak ili druge propante suspendovane uz pomoć sredstava za zgušnjavanje ) u bušotinu da bi se stvorile pukotine u formacijama dubokih stena kroz koje prolazi prirodni gas.

Hidraulično frajturisanje je veoma kontroverzno. Zagovornici ovog načina izvlačenja nafte ili gasa se zalažu za ekonomsku korist od šire dostupnih ugljovodonika, kao i za zamenu uglja prirodnim gasom, koji čistije sagoreva i emituje manje ugljen-dioksida (CO 2 ), i daje energetsku nezavisnost. Protivnici frakinga tvrde da su uticaji na životnu sredinu veći od koristi, koji uključuju zagađenje podzemnih i površinskih voda, zagađenje vazduha, i izazivanje zemljotresa, zajedno sa rizicima za javno zdravlje i životnu sredinu. Istraživanja su otkrila štetne zdravstvene efekte u populaciji koja živi u blizini mesta hidrauličkog frakturisanja, uključujući potvrdu hemijskih, fizičkih i psihosocijalnih opasnosti kao što su trudnoća i ishodi porođaja, migrenske glavobolje, hronični rinosinusitis, teški umor, egzacerbacije astme i psihološki stres.

Rufalo je u petak na Tviteru napisao: „Njujorčani, pridružite mi se u poruci republikanskom kandidatu za guvernera Liju Zeldinu da #FrackOff (hešteg insinuacija na Fuck off)! Hajde da glasamo za demokratskog guvernera @КathiHochul ! Ona će zaštititi Njujork i zabraniti fraking…

U video klipu je zatim izložio argumente protiv Zeldina.

Zeldin pokušava da poništi njujorške zabrane procesa vađenja prirodnog gasa, za koju pristalice tvrde da bi donela preko potrebna radna mesta.

Ukidanje zabrane hidrofrakinga — koju je administrativno uvela tadašnja vlada 2014. i zakon od strane zakonodavnog tela pod kontrolom demokrata prošle godine — takođe bi pomoglo da se ublaže visoke cene energije koje sada dominiraju širom zemlje pod predsednikom Džoom Bajdenom.

Ovo nije prvi put da Rufalo izlazi u javnost kao protivnik frakinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS