calendar

Ponedeljak 1. Jul, 2023

VUČEVIĆ PODNEO OSTAVKU: MILAN ĐURIĆ BI MOGAO POSTATI NOVI GRADONAČELNIK NOVOG SADA

Objavio: RHT
24/10/2022 12:56 PM

Miloš Vučević, koji je kandidat za ministra odbrane, saopštio je da je jutros zvanično podneo ostavku na mesto gradonačelnika Grada Novog Sada i naveo da je Milan Ðurić kandidat za njegovog naslednika na čelu grada

Foto: Screenshot Youtube

Na današnjoj konferenciji za novinare, govorio je aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević, a on je tim povodom izjavio:

– Želim da obavestim javnost Grada Novog Sada da sam jutros podneo zvanično ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada. Ovo je predato predsednici Skupštine grada tako da je protokolarno zavedeno i time smo otpočeli proces koji smo najavljivali i koji se očekivao imajući u vidu izbor Vlade Republike Srbije i neka druga dešavanja, u ovom kontekstu je to sada formalno-pravno – rekao je Vučević.

Vučević je rekao da je dogovoreno da sednica Skupštine Grada, na kojoj će se birati budući gradonačelnik i Gradsko veće, bude održana u sredu, 26. oktobra.

-U nedelju smo na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke, koja je dominantna u novosadskom parlamentu, odlučili da kandidat bude sadašnji zamenik gradonačelnika Milan Ðurić – kazao je Vučević.

– U razgovoru sa predsednicom Skupštine grada i mojim saradnicima dogovorili smo se da sednica Skupštine grada, na kojoj će se birati gradonačelnik grada, bude održana u sredu, 26. oktobra. Što se tiče kandidata za novog gradonačelnika, juče smo na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke, koja je dominantna u sastavu Gradskog parlamenta, odlukom građana Novog Sada, odlučili da kandidat za gradonačelnika Novog Sada bude sadašnji zamenik gradonačelnika, gospodin Milan Đurić. Mi sa tim predlogom idemo na Skupštinu, Milan će pripremiti tim sa kojim će izaći i predstaviti svoj program rada i sastav Gradskog veća – saopštio je ministar odbrane Miloš Vučević.

Izvor: ALO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS